luni, ianuarie 25, 2021
Elena Oceanu

Este unul dintre cele mai…practicate şi studiate activităţi din lume, dar încă prezintă multe mistere pentru oamenii de ştiinţă.

Care, iată, au găsit un răspuns surprinzător la întrebarea „De ce fac oamenii sex?”.

Printre altele, cercetătorii William Masters şi Virginia Johnson, care au studiat relaţiile sexuale timp de trei decenii, arată că, în vreme ce etapele actelor sexuale în sine sunt bine înţelese, oamenii de ştiinţă încă au probleme în a înţelege preludiul.

„În vreme ce unele persoane pot ajunge la orgasm cu puterea minţii, altele au nevoie strict de partea fizică”, su spus cercetătorii, conform Daily Mail. În urma experimentelor desfăşurate, oamenii de ştiinţă au demonstrat că orgasmele obţinute fără stimulare fizică pot fi obţinute nu doar de femei, ci şi de bărbaţi. “Sexul este dificil de explicat din punct de vedere ştiinţific. De vreme ce masculii nu se pot reproduce de unii singuri şi nu contribuie cu nimic în afară de gene la crearea progeniturilor, o populaţie de femei asexuate s-ar putea înmulţi de două ori mai repede decât prin relaţii sexuale”, explică cercetătorul Michael Brothurst de la Universitatea Liverpool de ce, din punct de vedere evoluționist, sexul n-are foarte mult sens!

Explicaţia uluitoare pe care o oferă oamenii de ştiinţă, explicaţie care nu convinge pe toată lumea, este că…sexul există pentru a permite răspândirea unor gene rare şi preţioase, pe care numai unii indivizi le au şi care sunt esenţiale pentru combaterea paraziţilor!