marți, ianuarie 31, 2023

Va deveni OBLIGATORIU zilnic! Care este explicația: Prevenția este esențială pentru evitarea răspândirii virozele respiratorii. Ce altceva va mai fi obligatoriu

Este mai ușor să prevenim decât să vindecăm poate fi un truism, dar, mai ales în aceste zile când spitalele deja sunt luate cu asalt din cauza înmulțirii cazurilor de viroze respiratorii, trebuie luate măsuri pentru a se evita situații care să ne depășească la un moment dat…

Te-ar mai interesa: Tipuri de cancer greu de depistat. Simptomele apar...

Așadar, prevenția este esențială pentru evitarea răspândirii virozelor la copii, astfel că triajul epidemiologic zilnic va deveni obligatoriu.

De când va deveni OBLIGATORIU zilnic

Prevenția va fi esențială pentru evitarea răspândirii virozelor respiratorii la copii, odată cu redeschiderea școlilor de luni, cu prezență fizică.

Astfel, triajul epidemiologic zilnic va redeveni obligatoriu, la fel și dezinfecția și aerisirea periodică a spațiilor de învățământ, notează Radio România Actualități (RRA).

Acestea sunt instrucțiunile transmise de ministrul educației, Ligia Deca, inspectorilor școlari, la o video-conferință organizată, astăzi, în contextul în care numărul de cazuri de gripă a crescut mai repede și mai devreme decât în anii anteriori.

Te-ar mai interesa: Secretele naturii! Ceaiurile minune care curăță fi...

Ministrul educației, Ligia Deca, a încurajat inspectorii școlari să sprijine unitățile de învățământ pentru a continua procesul educațional în condiții normale și să se consulte cu Ministerul Educației în situația excepțională în care o unitate de învățământ solicită suspendarea temporară a cursurilor.

Potrivit sursei menționate, inspectoratele școlare trebuie să colaboreze cu direcțiile de sănătate publică județene și cu Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, în vederea explicării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în unitățile de învățământ.

Te-ar mai interesa: Simptome neobișnuite care pot indica o boală gravă...

Mai mult decât atât, inspectoratele școlare au obligația de a desemna o persoană responsabilă de comunicarea permanentă cu direcțiile de sănătate publică, dar și informare a Ministerului Educației cu privire la orice situație excepțională din punct de vedere epidemiologic constatată în unitățile de învățământ.

Cu mască, fără mască?

Drept urmare, conducerile școlilor au următoarele obligații: realizarea triajului zilnic în colectivitate, la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb;

Te-ar mai interesa: Ce boli ascunde un metabolism lent? Semnele la car...

asigurarea materialelor necesare pentru dezinfecția periodică a mâinilor și suprafețelor; efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor de învățământ, dar și aerisirea periodică a încăperilor.

Totodată, este recomandată folosirea măștilor de protecție sanitară, atât pentru personalul din școală, cât și pentru elevi.

Dacă apar simptome respiratorii, este necesară consultarea medicului de familie pentru stabilirea indicațiilor terapeutice, izolării și efectuării unor eventuale investigații suplimentare, mai informează RRA.

Te-ar mai interesa: Privitul la lumânare timp de 10 minute te scapă de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private