duminică, iunie 26, 2022

Deși varianta Omicron a virusului COVID-19 pare „mai puțin severă decât Delta, în special în rândul persoanelor vaccinate, aceasta nu înseamnă că ar trebui clasificată drept ușoară: la fel ca și variantele anterioare, Omicron provoacă spitalizări și ucide”, a declarat la Geneva, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății. OMS a evocat creșterea cazurilor: un „tsunami de cazuri atât de mare și de rapid încât afectează sistemele de sănătate” din întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Această zodie va da lovitura! Mihai Voropchievici:...

OMS, anunțul momentului: Omicron pare mai puțin grav, dar ucide

La mijlocul lunii februarie, lumea riscă un vârf de 14.000 de victime Covid zilnic. Aceasta este predicția dramatică a Institutului pentru metrică și evaluare a sănătății (Ihme), un centru independent de cercetare privind sănătatea globală al Universității din Washington, în cazul în care varianta Omicron continuă să se răspândească cu „severitate ridicată”.


Toată Europa este în roșu sau roșu închis cu excepția României

Aceasta este fotografia privind evoluția infecțiilor preluată de pe harta actualizată a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Ecdc). Roșul închis, care indică o incidență în creștere bruscă a cazurilor noi (peste 500 de cazuri pe zi la 100 de mii de locuitori), acoperă întreaga Peninsula Iberică, Franța, Germania, Benelux, Grecia și, de asemenea, cea mai mare parte a Italiei (cu excepția Sardiniei), țările scandinave și baltice și Europa Centrală și de Est. Singura excepție este România, unde se găsesc singurele regiuni portocalii și verzi din Europa.

Te-ar mai interesa: Studiu. Efectele secundare ale pandemiei: dureri d...

Guvernul austriac a impus obligația de a folosi măști FFP2 chiar și în aer liber pentru a încerca să stopeze valul de infecții cu Omicron, a anunţat Cancelarul Karl Nehammer, vorbind despre o situație „foarte gravă” care reprezintă „o nouă provocare”. Măştile FFP2 erau deja obligatorii în transportul public și în spațiile închise.

Printre restricțiile impuse de Viena se numără lockdown de facto pentru cei nevaccinați, în timp ce obligația generalizată de imunizare va intra în vigoare de la 1 februarie. În ultimul buletin publicat, Austria a declarat aproape 10.000 de cazuri noi, potrivit ANSA.

Te-ar mai interesa: Caz șocant! Trei frați minori au fost violați, mal...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private