duminică, aprilie 2, 2023

Vaccinarea copiilor. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii – Andrei Baciu afirmă că riscul apariţiei miocarditei la copii în urma administrării vaccinului anti-COVID este mult scăzut la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

„S-a constatat că la populaţia 5-11 ani această creştere a apariţiei miocarditei faţă de populaţia generală nu se mai constată, probabil şi graţie acestei concentraţii mai scăzute care conferă o reactivitate mai mică, dar totuşi suficient de multă protecţie”, a afirmat Andrei Baciu, marţi seară, la un post TV.

Te-ar mai interesa: De la detoxifierea ficatului la stimularea imunită...

„Aş aduce în discuţie subiectul inflamaţiei sistemice multiorgan, care apare la copii chiar şi după o infecţie uşoară, după o infecţie medie ca intensitate. Vaccinul existent şi-a demonstrat eficacitatea şi împotriva acestei forme de boală, care aparent nu are legătură directă cu trecerea prin boală, însă este o chestiune care apare la copii”, a adăugat Andrei Baciu.

Ce este miocardita?

Miocardita (și pericardita) sunt termeni care descriu inflamația la nivelul inimii sau în jurul acesteia. Printre simptomele obișnuite se numără durerile în piept, dificultățile de respirație și senzația că inima bate prea repede. Adesea, sistemul imunitar al organismului poate să cauzeze această inflamație în urma unei infecții, cum ar fi cea determinată de virusuri. Afecțiunea poate apărea și în urma vaccinării anti Covid.

Te-ar mai interesa: Aceste pastile curăță și detoxifică ficatul, elimi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private