
Vaccinarea cu a treia doză: când începe, cine are prioritate și cum se realizează programările

Vaccinarea cu a treia doză. Când începe, cine are prioritate și cum se realizează programările.
Miercuri, 22 septembrie, în urma unei ședinte lucru, CNCAV a anunțat că din 28 septembrie, în România va începe administrarea dozei a treia de vaccin anti-covid. A treia doză este poate fi administrată nu mai devreme de 6 luni după doza a doua și se va face doar cu vaccin cu ARN Mesager (Pfizer sau Moderna).
Te-ar mai interesa: Curățați-vă colonul și ardeți grăsimile cu aceast ...
„Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager”, se arată în comunicatul CNCAV.
Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ.
Te-ar mai interesa: LISTA. Preţuri de invidiat la cantina unei celebre...
Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.
Important!
Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.
Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...
Vaccinarea cu a treia doză urmează să se realizeze prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.
„Reiterăm cetățenilor necesitatea și importanța vaccinării împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 12 ani, în interes invidual și al sănătății publice, prin reducerea cazurilor
severe și a deceselor.Te-ar mai interesa: Atenţie la ce veţi cumpăra din magazine! Produse c...
Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, se mai arată în comunicatul CNCAV.
CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.
Te-ar mai interesa: Nu mai consuma aceste alimente! Sporesc inflamația...
La ședința de lucru au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).
De asemenea, la întâlnire au luat parte și ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Vass Levente și președintele ANMDMR, Robert Ancuceanu.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.