sâmbătă, septembrie 18, 2021

Anticorpi după vaccin. S-a descoperit care dintre vaccinurile Covid produc cel mai crescut nivel de anticorpi. Potrivit cercetătorilor din Belgia, vaccinul Moderna duce la formarea mai multor anticorpi,

decât vaccinul produs de Pfizer. 

Vaccinul de tip ARNm de la Moderna Inc (MRNA.O) induce niveluri mai mari de anticorpi împotriva coronavirusului care cauzează COVID-19 decât vaccinul similar de la Pfizer Inc (PFE.N) și BioNTech SE, au descoperit cercetătorii belgieni.

De două ori mai mulți anticorpi decât Pfizer

La scurt timp după ce au primit a doua doză de vaccin, cei 688 de lucrători din domeniul sănătății care au primit vaccinul Moderna au avut niveluri de anticorpi de aproximativ două ori mai mari decât cei 959 care au primit produsul Pfizer / BioNTech, indiferent de vârstă, au raportat

medicii de la un centru medical belgian.

Acest lucru s-a întâmplat chiar și după ce a luat în considerare factorii de risc individuali și indiferent dacă participanții au fost infectați anterior cu virusul, au raportat cercetătorii, potrivit Reuters. 

Cu toate acestea, anticorpii sunt doar o componentă a apărării sistemului imunitar. Studiul nu poate determina dacă un vaccin este mai eficient în prevenirea infecției sau a bolilor sau dacă anticorpii induși rămân mai mult în sânge înainte de dispariție. Aceste întrebări și altele necesită investigații suplimentare, au spus cercetătorii.

Ultimele stiri