duminică, aprilie 11, 2021

Cum metoda este complet neinvazivă, aplicarea poate fi făcută de oricine, nefiind nevoie de prezenţa personalului medical.

Acele sunt confecţionate din plastic aproape la fel de subţiri ca firele de

păr (aproximativ100 micromi), având o grosime de  doar 250 de micromi şi lungimea 650 micromi.

Microamele vor fi acoperite cu un film biodegradabil în care este conţinut vaccinul propriu-zis, dar şi o varietate de alte molecule, printre care şi compuşi care stimulează reacţia rapidă a sistemului imunitar şi ajută celulele organismului să absoarbă materialul genetic conţinut de vaccinuri. Aplicarea acestor plasturi pe piele are efectul de a introduce imediat filmul biodegradabil în organism, la fel cum s-ar aplica un tatuaj.

Acele penetrează doar cele mai superficiale straturi ale pielii,

neafectând terminaţiile nervoase şi vasele de sânge. Aplicarea este, de asemenea, complet lipsită de durere şi mult mai sigură decât vaccinarea cu ajutorul obişnuitelor ace hipodermice.

,,Comparaţia cu senzaţia pe care o ai când te linge o pisică este foarte exactă”, asigură cercetătorul Peter DeMuth, bioinginer la MIT.

Filmul în care se află vaccinul rămâne implantat sub piele chiar şi după îndepărtarea plasturelui. De asemenea, acest film se absoarbe într-o manieră progresivă, controlată, asigurând eliberarea constantă a moleculelor de vaccin pe perioade de timp predeterminate,

ce pot varia de la ore la săptămâni.

Ultimele stiri

Parteneri