Sari la conținut

Senzație de ace în extremități. Ce ascunde acest simptom

mâini amorțite
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cauze furnicături ale membrelor

Senzație de ace în extremități. Ce ascunde acest simptom

De obicei, senzație de ace în extremități este un simptom supărător, dar poate fi periculos? Potivit medicilor, acesta poate apărea ca urmare a diabetului, poate fi generat de afecțiuni cardiace sau problemele arteriale.

Ce se întâmplă dacă nu este tratată? Senzație de ace în extremități nu se va rezolva de la sine, ci va duce la complicații grave cum ar fi cheaguri de sânge, ulcere și, în cazuri extreme, la persoanele cu picior diabetic, la amputare.

„Când circulația este deficitară, puteți simți adesea senzația de furnicături, de ace, mai ales la extremități. Acest lucru se datorează faptului că sângele nu ajunge în zonă în cantități adecvate pentru alimentarea celulelor, și cel mai des, experimentați o astfel de senzație la nivelul mâinilor și picioarelor.”, potrivit Chris Tutt, specialiști în fizioterapie, citat de MSN HEALTH.

Ai mâini și picioare reci? Dr. Tutt spune că „sângele transportă hrană și încălzește toate zonele corpului nostru. Circulația redusă face ca mâinile și picioarele să fie mai reci decât restul corpului, deoarece nu există suficient flux de sânge cald în zonă.”

Presiune asupra vaselor de sânge

„Cel mai adesea edemul (umflarea) se observă la mâini, glezne și la picioare. Atunci când prin corpul nostru nu circula așa cum trebuie fluidele, rezulta umflarea. Pe măsură ce edemul crește, pune presiune asupra vaselor de sânge forțând fluide din vasele de sânge să rămână în țesuturilele din anumite zone, crescând și mai tare umflăturile.”, spune dr. Tutt.

Fiind tot o extremitate, așa cum sunt mâinile și picioarele, la nivelul pielii se poate observa cu ușurință circulația deficitară. Dr. Tutt explică: „Puteți observa o culoare palidă sau albastră la nivelul pielii, dacă cantitatea de sânge este insuficientă. Paloarea este observată, în principal, la pielea mâinilor, la degetele de la mâini și picioare, la nivelul pielii nasului și al buzelor”.

Circulația deficitară poate provoca dureri

Dr. Tutt afirmă că „circulația deficitară poate provoca dureri în picioare, brațe și mâini. Circulația deficitară poate provoca, de asemenea, durere la nivelul gambelor, o durere care este mai mare și mai gravă atunci când stați în picioare pentru perioade lungi de timp. Când circulația este redusă la nivelul mușchilor, nutrienții nu pot ajungeți la țesuturi așa cum ar trebui și simțiți rigiditate musculară și crampe.”

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: