Sari la conținut

Valeriu Gheorghiță, personalitatea anului 2021. Șeful campaniei de vaccinare, mai apreciat decât Raed Arafat sau Simona Halep

Valeriu Gheorghiță, personalitatea anului 2021. Șeful campaniei de vaccinare, mai apreciat decât Raed Arafat sau Simona Halep

Pe 15 iunie s-au ales câștigătorii pentru cele unsprezece categorii ale premiilor Business Review 2021. Una dintre cele mai apreciate categorii a fost Personalitatea anului. Acest premiu recunoaște impactul unui caracter local asupra economiei, societății, sănătății și societății, având în vedere pandemia actuală și impactul său negativ asupra tuturor aspectelor vieții noastre. Finaliștii acestei categorii sunt personalități marcante din România.

  • Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne.
  • Florin Seto, prim-ministru al României;
  • Catalin Dincio, specialist in terapie intensiva, Spitalul Piatra Neamt;
  • Valeriu Gheorghita, Coordonator al Campaniei Naționale pentru Vaccinarea Coronavirusului în România;
  • Simona Halep, jucătoare de tenis profesionistă română;
  • Carmen Oscato și Oana Giorgio, fondatorii ONG-ului Give life.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Awards Valeriu Gheorghiță PE”

Valeriu Gheorghiță, personalitatea anului 2021

Prin urmare, câștigătorul premiului pentru personalitatea anului în 2021 a fost desemnat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. Distincția i-a fost acordată, marți, 15 iunie, de către publicația Business-Review.

Din păcate, marele pierzător al acestei „competiții” este Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Cel care, conform unui sondaj recent, se bucură de cea mai mare încredere în ochii românilor.

„Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a primit în această seară premiul “Personalitatea anului 2021 în România” de la publicația Business-Review.

Premiul recunoaște impactul unei personalități asupra societății, sănătății și comunității, având în vedere pandemia actuală și impactul său negativ asupra tuturor aspectelor vieții noastre”, se arată într-un comunicat CNCAV, pe contul de facebook RoVaccinare.

Cine este Valeriu Gheorghiță?

Deși necunoscut marelui public înainte de pandemia de coronavirus, Valeriu Gheorghiță a intrat în lumina reflectoarelor odată cu demararea campaniei naționale de vaccinare.

Medicul Valerius Gheorghiță, în vârstă de 38 de ani, lucrează din anul 2012 la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”, fiind de trei ani medic primar. La lucrarea de doctorat l-a avut coordonator pe profesorul Adrian Streinu Cercel.

Este medic primar, doctor în Științe Medicale, competenţă în Managementul serviciilor de sănătate, atestat în medicină de călătorie. Medicul coordonează, la Spitalul Militar Central, politica de utilizare a tratamentului cu antibiotice. Conform propriului CV, Valeriu Gheorghiță a absolvit în anul 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

În anul 2013, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale, cu o lucrare cu tema: „Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cuVHB”.

Coordonator de doctorat, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, i-a fost managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, care acum candidează la Senat pe listele PSD.

În perioada 2007-2012 Valeriu Gheorghiță a fost medic rezident la Institutul „Matei Balș”. El lucează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr Carol Davila” din 2012. Până în 2017 a fost medic specialist în boli infecțioase, iar de 3 ani este medic primar. Din 2016, Valeriu Gheorghiță este asistent universitar.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: