sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Varianta Omicron, descoperită tot mai frecvent. Canada a anunţat că a depistat pe teritoriul său primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, la persoane care au călătorit recent în Nigeria, transmite AFP.

Cei doi bolnavi, primii detectaţi pe continentul american, au fost izolaţi la Ottawa, iar autorităţile sanitare încearcă să identifice eventualele persoane cu care au venit în contact, a anunţat duminică guvernul provinciei Ontario (sud-est).

Te-ar mai interesa: Cea mai proastă veste a zilei! Un medic avertizeaz...

”Ne așteptăm să fie și alte cazuri”

”Am fost informaţi astăzi (duminică) de Agenţia de sănătate publică a Canadei că testele şi monitorizarea cazurilor de COVID-19 au confirmat două cazuri cu varianta preocupantă Omicron în Ontario’, a comunicat ministrul sănătăţii, Jean-Yves Duclos. ‘Monitorizarea şi testarea continuă. Ne aşteptăm să găsim în Canada şi alte cazuri de infectare cu această variantă”, a adăugat el.

Guvernul provinciei Ontario a confirmat că persoanele în cauză se află în capitala federală Ottawa. Canada şi-a închis graniţele vineri pentru călătorii din şapte ţări africane din cauza apariţiei variantei Omicron. Nigeria nu se află pe această listă.

Te-ar mai interesa: Sarea, ingredientul cu “o mie de utilizări&#...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private