Sari la conținut

Variola maimuței: semnul de pe piele care apare înaintea oricărui simptom! Este specific pentru acest focar!

variola maimutei
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
variola maimutei, virus periculos

Cazurile de variola maimuței sunt acum de ordinul sutelor și nu există semne că tendința actuală se va diminua. Potrivit doctorului Kathrine O’Reilly, director medical la International SOS, există un semn indicator care poate „apărea înaintea oricărui alt simptom”.

Marea Britanie se află în prezent în mijlocul unui focar de variolă a maimuței – o infecție rară care se găsește în principal în părți din vestul sau centrul Africii. Au fost peste 500 de cazuri confirmate în Regatul Unit în ultimele săptămâni. Deși variola maimuțelor este de obicei ușoară și majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni fără tratament, simptomele pot fi neplăcute.

Doctorul Kathrine O’Reilly, director medical la International SOS, a oferit o privire de ansamblu asupra simptomelor, care includ unul care este unic pentru acest focar.

„În acest focar actual, simptomele au fost variabile”, a spus ea.

„Prezentarea clasică” a variolei maimuțelor este o boală asemănătoare gripei, a spus doctorul. Aceasta ia forma unei febre cu dureri de cap, frisoane, epuizare, dureri musculare, dureri de spate și ganglioni limfatici umflați (boală prodromală).

Aceasta este urmată de o erupție cutanată la una până la trei zile mai târziu, a adăugat doctorul O-Reilly.

Cu toate acestea, focarul actual pare să contracareze această tendință în anumite cazuri.

Doctorul explică: „Au fost descrise și cazuri în care pustulele apar înaintea oricăror alte simptome, cum ar fi febră și leziuni”.

Aceasta este o „etapă diferită a dezvoltării, mai degrabă decât erupția pe care am văzut-o istoric, care progresează printr-un număr de etape secvențiale”, a spus ea.

Variola maimuței – erupție cutantă Sursă foto: RO Vaccinare

Cum arată erupția cutanată?

Potrivit doctorului O’Reilly, erupțiile trec adesea prin mai multe etape.

„Erupția poate fi la început plată, apoi devine ridicată, se dezvoltă în vezicule pline de puroi, ca leziuni, înainte de a se forma cruste și a cădea.

În mod clasic, erupția începe pe față și apoi se răspândește, totuși poate începe și poate implica orice parte a corpului, inclusiv gura, zona genitală și peri-genitală.”

Doctorul O’Reilly a spus că se crede că oamenii sunt infecțioși până când toate crustele au căzut, totuși unele autorități recomandă măsuri de precauție sexuale (folosirea prezervativelor) pentru încă opt săptămâni.

Cât timp durează să apară simptomele și cât vor dura?

Doctorul a spus: „Simptomele nu se dezvoltă de obicei până la șapte la 14 zile și pot dura până la 21 de zile, după contactul cu virusul variolei maimuței.

 

„Istoricul clinic și istoricul contactului cu cazuri cunoscute vor ajuta la determinarea când pacientul a intrat în contact cu virusul și de cât timp a avut boala”.

Ea a continuat: „După cum am menționat anterior, cazurile se prezintă cu o serie de simptome diferite și în momente diferite.

„Majoritatea cazurilor nu necesită spitalizare și sunt ușoare până la moderate”.

Doctorul O-Reilly a adăugat: „După cum am menționat anterior, cazurile se prezintă cu o serie de simptome diferite și în momente diferite. Majoritatea cazurilor nu necesită spitalizare și sunt uşoare până la moderate”.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel