joi, iunie 17, 2021

Vârstele amorului sau cât de mult ți se schimbă preferințele intime, pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pe parcursul vieții, în funcție de etate, ai parte de diverse modalități de a face sex.

În anii

tinereții, poate fi numit sex neîndemânatic, întrucât nu există experiență. După câteva partide, după ce prinzi curaj, poate fi numit sex de distracție. Totul pare minunat și lipsit de griji. De la 30 de ani în sus, sexul va depinde și de prioritățile pe care le-ai setat în viață. Nu spunem că viața ta sexuală va deveni plictisitoare, dar va trebui să depui efort, alături de partener, pentru a păstra ”flacăra vie”.

După 30 de ani, sexul se face în cunoștință de cauză, pentru a  demostra dragostea sau pentru a face copii.

La 20 de ani, este perioada descoperirilor, atunci îți dai seama ce

te atrage și ce nu în materie de sex. Începi să-ți explorezi latura senzuală și-ți plac aventurile. Vei experimenta relația de tip ”complicat”. Chiar dacă cei doi se plac, este posibil să nu se întâmple nimic între ei. Vorbiți toată ziua prin mesaje, ieșiți împreună, chiar faceți sex, dar niciunul nu pomenește de relație. Așa că devine de la sine una complicată.

Sexul de împăcare are un potențial uriaș de pasiune, sexul după o ceartă poate fi răvășitor, dar este păgubos pe termen lung, lăsând în spate multe probleme nerezolvate.

Sexul execrabil este atunci când regreți amarnic o partidă și

îți dorești din suflet să nu mai întâlnești vreodată acel partener.

În anii tinereții, mai este sexul la beție, însă este foarte periculos, căci poate avea repercusiuni serioase: o boală sau o sarcină nedorită.

Sexul suprem. Există acel partener pe care îl întâlnim o dată în viață, care a fost super compatibil și care ne-a dus pe cele mai înalte culmi ale plăcerii. E posibil să nu te mai intâlnești cu aceste senzații, așa că bucură-te atunci când le ai.

Începând cu 30 de ani, mai apar și griji, responsabilități, iar sexul cade uneori în josul listei de priorități.

Există ”sexul m-am plictisit,

hai să facem dragoste”, atunci când nu ai altceva mai interesant de făcut.

La 30 de ani te mai bucuri și de sexul de dimineața, care poate fi un mod de a începe ziua foarte dinamic.

Este și sexul ”hai, că trebuie să facem un copil”, când sexul devine mai mult o îndatorire, metodele contraceptive sunt uitate, iar medicii chiar indică anumite poziții, care ajută la o concepere mai rapidă.

Sexul ”de după naștere” e puțin stânjenitor, întrucât vine după o pauză lungă, femeile au mai luat în greutate și nu sunt confortabile în noul corp. Deci, acest tip de sex vizează redescoperirea

corpurilor  și explorarea senzațiilor pe care credeați că le-ați uitat.

Sexul ”a doua lună de miere”. A apărut copilul, iar relația de cuplu a intrat în rutină. Decideți să plecați, să vă regăsiți, este un sex al redescoperirii, are ceva adolescentin, este revigorant și poate suda bine relația de cuplu.

La 40 de ani

O vârstă a înțelepciunii și calmului. Vă bucurați în primul rând de companie, asta nu înseamnă că nu vă mai bucurați de sex, doar că nu mai este o prioritate.

Sexul după 40 de ani e delicat, experimentat, concentrat pe simțuri nu pe performanță.

P.S. Pentru cei care nu au aflat, a apărut Evenimentul Istoric!

Ultimele stiri

Parteneri