Sari la conținut

Venele umflate din aceste părți intime ar putea semnala cancer de rinichi. Alte semne de luat în seamă

Venele umflate din aceste părți intime ar putea semnala cancer de rinichi. Rinichii sunt organe vitale responsabile cu filtrarea sângelui și producția de urină pentru a elimina corpul de deșeuri.

Joacă, de asemenea, un rol major în a ajuta organismul să mențină câteva funcții critice, cum ar fi tensiunea arterială și să regleze hormonii și proteinele importante pentru organism.

Prin urmare, orice problemă cu rinichii dumneavoastră poate crea o mulțime de simptome îngrijorătoare.

Venele umflate din aceste părți intime ar putea semnala cancer de rinichi

Cunoscut și sub numele de cancer renal, cancerul de rinichi este mai frecventă la adulții în vârstă de 60 sau 70 de ani și mai puțin la persoanele sub 50 de ani. Urologul, Prasad Patki de la Spitalul Princess Grace din Londra, a explica cum să depistați unele dintre semnele bolii.

„În stadiile sale incipiente, cancerul de rinichi poate să nu provoace niciun simptom vizibil. Cu toate acestea, pe măsură ce progresează, cancerul de rinichi poate provoca sânge în urină, un nodul palpabil și dureri de spate pe o parte a corpului”, a declarat Patki, potrivit Express.co.uk.

Un semn comun în rândul bărbaților este umflarea venelor testiculelor – cunoscut sub numele de varicocel. Dacă observați acest lucru, ar trebui să solicitați asistență medicală.

Alte semne de avertizare frecvente ale cancerului renal includ:

  • oboseală generalizată
  • pierderea poftei de mâncare și a greutății
  • niveluri scazute de globule rosii (anemie)
  • tensiune arterială crescută

„Dacă este lăsat netratat, cancerul de rinichi se poate dezvolta și se poate răspândi în alte zone ale corpului, cum ar fi oasele, plămânii sau creierul. Prin urmare, la fel ca și în cazul altor tipuri de cancer, este important să solicitați sfatul medicului cât mai devreme posibil, pentru a îmbunătăți șansele unui tratament de succes.

Multe dintre aceste simptome pot fi similare cu cele ale unor afecțiuni mai puțin grave, cum ar fi infecțiile tractului urinar sau pietrele la rinichi. Unele dintre aceste simptome apar doar atunci când cancerul este avansat și s-a răspândit în alte părți ale corpului, cum ar fi oasele sau plămânii”, a avertizat Patki.

Tratamente pentru cancerul de rinichi

Tratamentul pentru cancerul de rinichi depinde de dimensiunea cancerului și dacă acesta s-a răspândit în alte părți ale corpului.

1. Chirurgie pentru îndepărtarea unei părți sau a întregului rinichi afectat

Acesta este tratamentul principal pentru majoritatea oamenilor.

2. Chirurgie în mod obișnuit minim invazivă (robotică sau laparoscopică) și tradițională deschisă. Terapii de ablație

În cazul în care celulele canceroase sunt distruse prin înghețare sau încălzire.

3. Terapii țintite (numite și terapii biologice)

Medicamente care ajută la oprirea creșterii sau răspândirii cancerului.

4. Radioterapia

Acolo unde radiațiile de înaltă energie sunt folosite pentru a viza celulele canceroase și pentru a ameliora simptomele.

5. Embolizare

O procedură pentru a întrerupe alimentarea cu sânge a cancerului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel