luni, mai 16, 2022

Recent, autoritățile au implementat un nou ajutor pentru anumite categorii de persoane din România. Vor fi oferite vouchere de 50 de euro pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Acestea vouchere vor putea fi folosite pentru a cumpăra alimente de către persoanele care nu au o situație financiară atât de bună.

Noul ajutor ar putea fi esențial pentru anumite familii și persoane, întrucât prețurile sunt din ce în ce mai mari, însă sursele de venit au rămas la fel.

Te-ar mai interesa: Obiecte care aduc noroc în casă. Lidia Fecioru: As...

După toate scumpirile, unii români întâmpină dificultăți în privința traiului decent.

Vouchere de 50 de lei pentru români

Voucherele de 50 de euro pentru alimente de bază vor fi distribuite şi decontate printr-o procedură similară celei privind tichetele de masă.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a declarat, recent, că tichetele vor ajunge la pensionari prin poştă.

De asemenea, acestea vor fi acordate şi familiilor monoparentale cu venituri mici, elevilor cu burse sociale şi persoanelor cu dizabilităţi.

Marius Budăi a mai precizat că majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă va intra în vigoare, cel mai probabil, de la 1 iunie.

Te-ar mai interesa: Vârsta norocoasă a zodiilor. Numerolog: Bătrâneţea...

Avem acele vouchere pe care le vorm acorda începând cu luna iunie. 50 de euro pentru fiecare pensionar care are pensia până în 1.500 de lei.

 

Am solicitat coaliției politice să introducem aici și familia monoparentală și (nici) copiii care încasează burse sociale.

Procedura de distribuire va fi similară cumva cu ceea ce se întâmplă cu tichetele de masă, iar procedura de decontare va fi la fel și se vor putea achiziționa șase alimente de bază.

Te-ar mai interesa: Semnele de pe picioare care indică un nivel al col...

În primele discuții avem pâine, cartof, ulei, orez, carne de pui și ouă. Astea sunt în prima discuție pe primul pachet”, a explicat Marius Budăi, ministrul Muncii, potrivit RRA.

Prețurile au explodat în România în ultima perioadă, iar românii fac față cu greu. Autoritățile încearcă să ia măsuri pentru a-i ajuta pe români să depășească mai ușor această perioadă. Salariile, însă, au rămas la fel chiar și după toate aceste schimbări.

Te-ar mai interesa: Sfaturile unui profesor academician: Vă spun ce le...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private