joi, august 18, 2022

Veste groaznică pentru cei care au suferit pagube majore în urma scandalului pesta porcină. Vestea venită de la Bruxelles le dă fiori reci crescătorilor de porci!

Comisia Europeană o contrazice pe Viorica Dăncilă. Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, susține că fermierii români afectați de pesta porcină nu vor fi despăgubiți. Ținând cont de faptul că la bugetul de stat nu sunt bani, anul următor se anunță unul catastrofal pentru crescătorii de porci, scrie evz.ro.

Te-ar mai interesa: Poliomielita, risc de reapariție după trei decenii...

Apelul făcut de premierul României, Viorica Dăncilă, nu are nicio susținere, iar promisiunile despăgubirilor au fost făcute în van.

Declarația comisarului european pentru Agricultură este tranșantă: „Deși înțeleg situația dificilă a crescătorilor de porcine din zonele afectate direct de boală, este imperios ca, întâi de toate, România să ia toate măsurile necesare pentru a ține epidemia sub control, cu precădere prin folosirea instrumentelor disponibile prin legislația privind sănătatea animalelor, în special în Directiva Consiliului 2002/60/EC.

În plus, răspunsul României la situația epidemiologică în legătură cu Pesta Porcină Africană ar trebui să fie aliniat principiilor Strategiei UE pentru Pesta Porcină Africană. Măsurile implementate de România pentru monitorizarea și eradicarea Pestei Porcine Africane sunt deja susținute financiar de UE încă din 2015, printr-un program veterinar multianual completat de finanțarea de urgență, în baza dispozițiilor Regulamentului 652/2014”, a scris comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, într-o scrisoare transmisă pe 14 august europarlamentarului român Laurențiu Rebega, potrivit evz.ro.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, avertisment despre pastila de iod: „Ro...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private