vineri, mai 27, 2022

Copiii născuți cu malformații cardiace au, adesea, nevoie de îngrijire medicală care se extinde pe lungi perioade de timp. Astfel, autoritțile din România au susținut că tinerii vor fi tratați în propria țară.

Adesea, copiii născuți cu astfel de malformații primeau tratament în străinătate. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că vor fi prelungite contractele de cooperare cu experții din domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

O nouă șansă pentru copiii cu malformații cardiace

Prof. univ dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a solicitat începerea demersurilor necesare pentru prelungirea Acordului de Cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice încheiat între Ministerul Sănătății, IRCCS Policlinico San Donato Italia, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo Italia și Asociația Inima Copiilor din România, în cadrul unei întâlniri cu repezentantii părții italiene, coordonatorii și personalul medical din unitățile sanitare implicate din Romania, care a avut loc astăzi, 25 ianuarie 2022, la Ministerul Sănătății, anunță DC News.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Programul de cooperare, care a început în anul 2013 și se incheie în 31 iulie 2022, are două componente, una în care echipe de medici italieni şi români operează copiii cu malformaţii congenitale cardiace în cadrul spitalelor din România și cealaltă de pregatire profesională în Italia a personalului medical din țara noastră în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice.

La ce spitale vor primi copiii îngrijire?

Intervențiile sunt realizate în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” și în centrele din Iași, Cluj Napoca și Timișoara
Din anul 2013 și până în prezent, au fost realizate un număr de 1462 intervenții în cadrul programului de cooperare, conform raportărilor spitalelor și a unui număr de 140 de profesioniști din domeniul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

La rândul lor, specialiștii italieni au subliniat importanța acordului încheiat cu Ministerul Sănătății și au exprimat disponibilitatea pentru extinderea programelor de training si asistență tehnică si pentru alte patologii pediatrice în care există deficit de specialiști.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private