Sari la conținut

Vestea minunată primită de Simona Halep în plin scandal de dopaj

Simona Halep
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Sportiva Simona Halep în vârstă de 31 de ani este în ultimele 3 săptămâni în plin scandal după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open 2022.

Potrivit testelor, Simona Halep a fost depistată pozitiv cu urme de Roxadustat, o substanță aflată în categoria medicamentelor interzise. Din această cauză, Simona Halep riscă o suspendare de până la 4 ani.

Jannick Schneider: „Simona Halep are șanse să scape!”

Într-un interviu acordat publicației sport1.de, Jannik Schneider, un cunoscut jurnalist german, spune că nu este deloc surprins de faptul că Simona Halep a fost depistată pozitiv.

De asemenea, Schneider face un anunț care îi „dă aripi” sportivei noastre: „Având în vedere cazurile precedente, Halep are șanse să scape!”.

„Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis.

Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism.

Am avut între 2000 și 2010, fără cazuri de dopaj ale jucătorilor sud-americani. Juan Ignacio Chela, care a primit o suspendare scurtă și îl antrenează pe Diego Schwartzman de ani de zile. Am fost testat de două ori pozitiv primul adversar al lui Rafael Nadal din finala French Open 2005, Mariano Puerta – suspendat timp de opt ani. S-ar putea presupune că nu au avut medici la fel de buni. Altfel, ar fi știut cum să nu atragă atenția în testele de urină. De fapt, nu e atât de dificil dacă ai medici buni.

Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta.”, a afirmat Jannik Schneider.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel