Sari la conținut

Vestea minunată primită de Simona Halep în scandalul de dopaj. Anunțul făcut de Agenția de Integritate a Tenisului la doar câteva zile după ce sportiva a fost testată pozitiv

Simona Halep
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

În urma acuzațiilor de dopaj, sportiva Simona Halep primește o veste bună din partea Agenției de Integritate a Sportului. Informația prețioasă va putea fi folosită de avocații Simonei Halep în procesul de la Sport Resolutions.

Agenția de Integritate a Tenisului nu exclude contaminarea mâncării Simonei Halep la turneele din zona Americii. Halep nu exclude ca mâncarea servită în Statele Unite ale Americii să fi fost contaminată, accidental, fie la restaurantul jucătorilor de la US Open, fie la hotelul unde a fost cazată la New York sau în Manhattan, unde a luat cina în anumite seri în perioada 17 – 28 august 2022.

4 zile după ce a înștiințat-o pe Simona că a fost găsită dopată cu Roxadustat la 29 august după meciul pierdut în turul întâi de la US Open, «Agenția Internațional de Integritate a Tenisului» a trimis jucătorilor o informare-alertă prin care le cerea să evite consumarea anumitor produse din carne.

Vestea bună pentru Simona Halep: mâncarea ar fi fost contaminată

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a dat greutate avertismentului Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Avocați specializați în cazuri de dopaj în sport și angajați în completele de anchetă Sport Resolutions, tribunalul independent care o va audia pe Halep, susțin că „șansa este destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate cât a fost identificată în proba de urină a Simonei. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată, pentru a echivala o cantitate suficientă care să fie conformă câtimii din testul doping pozitiv al lui Halep!”.

Cu o evoluție semnificativă a evenimentelor în curs sau la orizont în America Centrală și de Sud, ITIA avertizează jucătorii cu privire la riscurile contaminării cărnii în regiune.

„Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări, care, dacă sunt consumate, pot apărea în testele anti-doping” este comunicatul recomandat tenismenilor de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului care a identificat urme de Roxadustat în testul doping efectuat, la 29 august, de Halep la Flushing Meadows.

“În unele cazuri, conform regulilor Agenției Mondiale Anti-Doping, acest lucru poate duce la o suspendare provizorie obligatorie în timp ce chestiunea este investigată. Tenismanii sunt îndemnați să înțeleagă riscurile consumului de carne în aceste regiuni în timpul turneelor ​​și, eventual, să caute alte surse de proteine ​​acolo unde este posibil”, nu ezită forul mondial să insiste în a solicita jucătorilor maximă prudență, potrivit ProSport.

“Dacă consumați carne, încercați să confirmați de unde provine (carnea provenită din Statele Unite ale Americii este, în general, mai sigură), mâncați cu alți jucători și păstrați fotografiile și chitanțele de la toate mesele” este cererea expresă adresată tenismanilor de Agenția de Integritate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel