Sari la conținut

Vestea momentului despre Papa Francisc. Anunțul făcut de Vatican

Papa Francisc va fi operat la nivelul abdomenului miercuri după-amiază la spitalul Gemelli din Roma.

Potrivit BBC, se estimează că va rămâne în spital timp de „câteva zile” pentru a se recupera în urma operației de hernie, a precizat Vaticanul.

Hernia „provoacă simptome recurente, dureroase și care se agravează”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

În vârstă de 86 de ani s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în ultimii ani și folosește un baston și un scaun cu rotile din cauza unei afecțiuni persistente la genunchi.

Într-o declarație, Vaticanul a precizat că echipa medicală a suveranului pontif a decis în ultimele zile că este necesară o intervenție chirurgicală.

Citeste si:

„La începutul după-amiezii va fi supus unei laparotomii și unei intervenții chirurgicale la nivelul peretelui abdominal… sub anestezie generală”, a declarat Bruni.

De asemenea, adăugă: „Șederea la unitatea sanitară va dura câteva zile pentru a permite evoluția normală postoperatorie și recuperarea funcțională completă.”

La începutul zilei de miercuri, Papa Francisc și-a desfășurat audiența săptămânală în mod normal și nu a menționat operația planificată.

Cu o zi înainte, Papa s-a aflat la același spital din Roma pentru un control programat, la câteva luni după ce a fost internat cu bronșită.

El a petrecut trei zile în spital în luna martie pentru a trata o infecție pulmonară, în aceeași lună în care a marcat cea de-a zecea aniversare a pontificatului său.

Vestea momentului despre Papa Francisc

În 2021, Papa Francisc a petrecut 10 zile în spital după ce i s-a extirpat o parte din colon, în încercarea de a rezolva o afecțiune intestinală dureroasă. El a dezvăluit recent că afecțiunea a revenit.

Luna trecută, Phe s-a retras de la audiențele de vineri din cauza febrei.

Dar, în timp ce predecesorul său, Benedict al XVI-lea, a demisionat în 2013, Papa a respins posibilitatea de a părăsi și el funcția.

„Nu conduci Biserica cu un genunchi, ci cu un cap”, i-ar fi spus el unui consilier anul trecut.

Se consideră că Papa a avut o stare generală de sănătate bună în deceniul în care a condus Biserica Catolică

El continuă să mențină un program încărcat și urmează să viziteze Portugalia și Mongolia începând cu luna august, conchide sursa menționată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.