Sari la conținut

Vestea tristă a zilei. A murit academicianul Ovidiu Bojor, inventatorul fitoterapiei moderne în România. Avea 98 de ani! „Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat”

Vestea tristă a zilei. A murit academicianul Ovidiu Bojor, inventatorul fitoterapiei moderne în România, la 98 de ani. „Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat.”

Anunțul morții îndrăgitului om de știință a fost făcut de Anca Daniela Raiciu, președintele Asociației Patronale Planta Romanica, organizație de care Ovidiu Bojor era foarte apropiat.

Secretele unei vieţi sănătoase. Sfaturile academicianului Ovidiu Bojor, ajuns la 90 de ani | Digi24

Vestea tristă a zilei. A murit academicianul Ovidiu Bojor, la 98 de ani

„Cu tristeţe anunţăm decesul celui care a fost Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor- Președintele onorific PLANTA ROMANICA, la vârsta de 98 de ani.

Ovidiu Bojor a fost cel mai mare fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale. Este deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

Să nu îi uităm NICIODATĂ îndemnurile:

„Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră.”

A plecat deși cu puțin timp în urmă își declara fericirea de a trăi în România, mărturisindu-și dragostea pentru țară dar și pentru credință.

„Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat.”

Drum lin!

Asociația Patronală „Planta Romanica”, Președinte, Anca Daniela Raiciu, Doctor în știnţe farmaceutice”, a fost anunțul președintelui Asociației Patronale Planta Romanica.

Ovidiu Bojor: Planta care face MIRACOLE pentru bolnavii de CANCER

Cine a fost Ovidiu Bojor, inventatorul fototerapiei moderne în România

Ovidiu Bojor a dezvăluit că de la 60 de ani a început să ducă o viață normală pentru condiția lui. Ceea ce se traduce prin „opt ore de muncă activă intensă, opt ore de odihnă activă și opt ore de somn”.

Ovidiu Bojor este cel care a subliniat importanța alimentației pentru sănătatea noastră. De ea depinde dacă ne simţim sau nu bine. Tot ea influenţează şi partea psihică. Cu cât este mai puţin procesată şi conţine alimente sănătoase, cu atât este mai bine. Ideal e să avem trei mese principale zilnic şi două gustări. Toate cantităţile trebuie să fie destul de mici, nu mari, mai spuena academicianul.

Ovidiu Bojor s-a născut pe 1 noiembrie 1924, la Reghin, județul Mureș. În 1968 a obținut titlul de doctor în farmacie cu teza: „Contribuții la studiul ciupercii claviceps purpurea”. Apoi, cu știinta de carte, cu talent și pasiune în cercetarea florei spontane medicinale, a ajuns departe, în lume, cu specializari în centre de renume precum Academia de Știinte și Institutul de Plante medicinale Sofia și Kazanlic, ori la Fabrica „Gedeon Richter”, Budapesta.

Devine cercetător științific recunoscut, din 1978 este secretar științific, expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltarea Industrială (ONUDI) și consilier științific la Centrul de Biotehnologii din București.

De-a lungul vieții sale a publicat mai multe cărți, printre care „Sănătate prin semințe, legume și fructe. Pledoarie pentru viață lungă”; „Plante și miresme biblice”; „Iubire, dragoste, sexualitate”; „Afecțiunile aparatului respirator. Terapii complementare”.

Dumnezeu să-l odihnească!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel