luni, martie 27, 2023

Știi care sunt orele de masă ideale? Suntem ceea ce mâncăm, crede acad. Ovidiu Bojor, inventatorul fitoterapiei moderne în România şi doctor în farmacie. Așa că, specialistul ne sfătuiește să mâncăm din toate câte puțin și să nu excludem niciun aliment. 

Pe lângă calitatea și cantitatea alimentelor, foarte importantă e și ora la care servim masa principală, e de părere acad. Ovidiu Bojor. Ea poate fi la ora  12.00, la 14.00 sau la 16.00.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

„În primul rând trebuie să avem cel puţin două minute de reculegere. Să ne detașăm de absolut orice din jurul nostru, de eforturi, de gânduri rele, iar după aceea să închidem televizorul, să angajăm cât mai puţine discuţii în timpul mesei şi vom obţine nişte rezultate formidabile”, declară academicianul.

Atenție la orele de masă și la masticație!

Masticaţia este şi ea foarte importantă, este de părere doctorul Bojor, fiindcă prima digestie are loc în gură. Chiar şi supa trebuie masticată de trei sau patru ori, alimentele tari, de cel puţin zece ori. „După ce ați înghițit veniți cu al doilea aport de alimente.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Nu umpleți gura și înfulecați! Lucruri pe care le poate respecta absolut oricine. Cel mai bun exemplu este comportamentul fiecărui individ care dă lecţii altora: am întâlnit cabinete de slăbit cu nutriţionişti de 80 de kg sau 90. Când ai intrat în cabinetul acela îţi dai seama că acel medic nu-ţi poate recomanda nimic dacă el însuşi nu respectă”, opinează Ovidiu Bojor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private