vineri, februarie 3, 2023

Vestea tristă a zilei! A murit creatoarea de modă Vivienne Westwood, la 81 de ani.

După moartea celebrului Pele de ieri , o știre la fel tristă vine, de această dată, din lumea modei. Vivienne Westwood a murit la vârsta de 81 de ani, iar casa ei de modă a anunţat că „a murit în linişte şi înconjurată de familie” în Clapham, în Londra.

A murit Vivienne Westwood, rebela modei, la 81 de ani

Vivienne Westwood a murit la Londra, a anunţat BBC. Creatoarea de modă avea 81 de ani.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

„Vivienne Westwood a murit în linişte şi înconjurată de familie în Clapham, în Londra. Lumea are nevoie de oameni ca Vivienne a face schimbări în mai bine”, este mesajul postat pe contul ei de Twitter.

Vivienne Westwood died today, peacefully and surrounded by her family, in Clapham, South London.

The world needs people like Vivienne to make a change for the better. pic.twitter.com/YQwVixYUrV

— Vivienne Westwood (@FollowWestwood) December 29, 2022

Soţul şi partenerul ei de creaţie Andreas Kronthaler, a declarat, într-o postare pe Twitter, că „Voi continua cu Vivienne în inima mea. Am lucrat până la sfârşit şi ea mi-a oferit o mulţime de lucruri pe care să le pot duce mai departe. Mulţumesc, dragă”.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Vivienne Westwood, U.K.'s rebel fashion designer, dead at 81 - National | Globalnews.ca

Cine a fost Vivienne Westwood

Vivienne Isabel Swire s-a născut la 8 aprilie 1941 în satul Tintwhistle din Derbyshire, fiind cea mai mare dintre cei trei copii ai familiei.

Părinţii ei din clasa muncitoare au încurajat-o în domeniul meşteşugului, ceea ce a făcut cu entuziasm. Dar au fost profund nedumeriţi de dependenţa fiicei lor de lectură, plătind-o odată pentru a-şi distruge cardul de bibliotecă.

Avea o încredere în sine de invidiat, crezându-se o artizană de excepţie. La liceul din Glossop, ea era văzută ca „un fel de campioană”.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

„Sincer”, a spus ea, „la vârsta de cinci ani, aş fi putut să-mi fac o pereche de pantofi”.

Era cunoscută drept o activistă implicată şi a adus pe podium cauze la care ţinea, precum schimbările climatice.

Vivienne Westwood şi-a făcut un nume pe scena modei în anii 1970, cu modele androgine, tricouri cu sloganuri şi o atitudinea ireverenţioasă faţă de elitele conducătoare.

Designer de modă şi femeie de afaceri, a fost în mare măsură responsabilă pentru aducerea modei punk şi a noului val în mainstream.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

Vivienne Westwood a văzut punk-ul ca pe o modalitate de „a vedea dacă cineva ar putea pune beţe în sistem”. Supranumită „the godmother of punk”, pe lângă hainele ei,

Într-adevăr, în magazinul său de îmbrăcăminte din Londra – numit „SEX” – s-au format Sex Pistols, prima formaţie a mişcării punk britanice, sub conducerea managerului lor Malcolm McLaren, soţul lui Vivienne Westwood.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Creatoarea a fost numită Dame pentru serviciile aduse modei în 2006.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private