Sari la conținut

Vești bune pentru credincioșii din întreaga lume! Papa Francisc va fi externat în cursul zilei de astăzi.

Papa Francisc a fost autorizat de medici pentru externare în cursul zilei de sâmbătă de la spitalul de la Roma unde a fost tratat pentru bronșită, a transmis Vaticanul într-un comunicat de presă.  Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a adăugat că pontiful a lservit o pizza într-o seară alături de personalul medical și a botezat un copil în secția de pediatrie.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-una dintre mai multe actualizări de vineri, a mai spus că Francisc va fi în Piața Sf. Petru pentru Liturghia de Duminica Floriilor la începutul Săptămânii Mari, deși nu a spus dacă Pontiful va ține omilia în timpul Săptămânii Mari. servicii deosebit de îndelungate.

„Echipa medicală care îl urmărește pe Înaltpreasfințitul Papa Francisc, după ce a evaluat rezultatul analizelor efectuate astăzi și recuperarea clinică favorabilă, a confirmat externarea” sâmbătă, a declarat Bruni într-o declarație scrisă vineri seară, potrivit CBS News.

Francis, în vârstă de 86 de ani, a fost internat miercuri la Policlinica Gemelli, unde medicii au spus că pontiful primea antibiotice intravenos pentru a-i trata bronșita.

Numind „normală” recuperarea medicală a pontifului, Bruni a spus mai devreme în cursul zilei că, joi seară, „Papa Francisc a luat cina, a mâncat o pizza, împreună cu toți cei care îl asistă în aceste zile de spitalizare”, inclusiv medicii. asistente medicale, asistenți și personal de securitate al Vaticanului.

Având în vedere întoarcerea Papei la hotelul Vatican unde locuiește, a spus purtătorul de cuvânt, este de așteptat să fie prezent în piață pentru Liturghia de Duminica Floriilor, care începe în mod oficial Săptămâna Mare, care culminează cu Liturghia de Paște în piață pe 9 aprilie.

Personalul medical a decis să-l spitalizeze miercuri după ce s-a întors la reședința sa din Vatican, după audiența publică săptămânală obișnuită din Piața Sf. Petru. Vaticanul a raportat că a avut dificultăți de respirație în zilele precedente.

Vaticanul a declarat joi că tratamentul cu antibiotice pentru bronșită a dus la o îmbunătățire „marcată” a sănătății sale.

Într-un videoclip difuzat de Vatican, Francis a fost văzut botezând un bebeluș internat în spital, care are câteva săptămâni.

După ce mama îi spune lui Francis numele băiatului, Miguel Angel, papa folosește o tavă metalică de spital folosită de obicei pentru a ține seringile pentru a turna apă peste capul bebelușului adormit, apoi încearcă să-l consoleze pe bebeluș, care se trezește.

Francis i-a cerut apoi mamei să usuce fruntea umedă a fiului ei. Apoi i-a spus: „Când te duci la parohia ta, spune că l-a botezat papa”.

Papa Francisc a părăsit Spitalul Gemelli din Roma

Biroul de presă al Sfântului Scaun a anunţat într-un comunicat că Papa Francisc a fost externat și a părăsit spitalul Gemelli pentru a se întoarce la Vatican.

”Azi dimineață, sâmbătă, 1 aprilie, Papa Francisc a fost externat de la Spitalul Universitar A. Gemelli. Înainte de a părăsi clădirea, Sfântul Părinte l-a salutat pe rectorul Universității Catolice, Franco Anelli şi pe cei mai apropiați colaboratori ai acestuia: directorul general al Policlinicii, Marco Elefanti, asistentul general ecleziastic al Universității Catolice, Monseniorul Claudio Giuliodori și echipa medicilor și lucrătorilor sanitari care l-au asistat în aceste zile”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel