Sari la conținut

Vești bune! Se dau bani de la stat pentru îngijire nou născuţilor. Cine beneficiază

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Vești bune pentru femei! Consilierea psihologică postnatală se regăseşte pe lista serviciilor de sănătate publică acordate gratuit. Cine beneficiază de ajutorul financiar oferit de statul Român.

Consilierea psihologică postnatală se regăseşte de astăzi pe lista serviciilor de sănătate publică acordate gratuit, potrivit unei legi care a fost aprobată de Parlament anul trecut cu unanimitate de voturi, potrivit RRA.

De asemenea, mamele cu venituri reduse beneficiază de un sprijin financiar de 2.000 de lei, pentru achiziţionarea articolelor necesare îngijirii nou născuţilor. Inclusiv mamele care s-au refugiat din Ucraina vor primi acest ajutor de stat.

Noile reglementări permit femeilor să apeleze în mod gratuit la consiliere psihologică pentru tratarea depresiilor post-natale. Până acum, aceste servicii erau oferite doar în primele zile după naștere, în perioada în care mamele erau internate în spital.

Ajutor financiar pentru nou-născuți

Măsura se aplică, potrivit proiectului de lege, în limita bugetului aprobat, și doar persoanelor asigurate în sistemul de sănătate. Pe de altă parte, pot beneficia de ajutor financiar pentru nou-născuți mamele cu venituri mici sau fără venituri, cele care sunt victime ale violenței domestice, sunt minore, au dizabilități sau provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Tichete sociale pe suport electronic

Ajutoarele vor fi acordate în acest an în limita a 12 milioane de euro, sub formă de tichete sociale pe suport electronic, în valoare de 2.000 de lei, care pot fi folosite doar pentru cumpărarea de scutece, produse de toaletă, articole de vestimentație sau sanitare pentru nou-născuți

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel