sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Tănasă Sabina

Secţia ATI a Spitalul orășenesc Mioveni, judeţul Argeş, va deveni din nou operațională pentru bolnavii cu COVID-19

Astăzi, peste 13.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt internate în spitale în toată țara, dintre care 1.226 sunt în stare gravă la terapie intensivă.

Unitățile medicale fac față din ce în ce mai greu afluxului de pacienți, iar autoritățile caută continuu soluții pentru mărirea capacității de internare și tratament.

În Hunedoara, capacitatea de internare a persoanelor confirmate cu COVID-19 s-a extins astăzi cu 250 de locuri, după ce spitalul municipal a fost transformat în unitate COVID.

În Argeș, secția de anestezie și terapie intensivă de la Spitalul orășenesc Mioveni va deveni din nou operațională de săptămâna viitoare.

Secția a fost închisă o bună perioadă de timp din cauza lipsei cadrelor medicale, însă acum reprezentanții administrațiilor locală și județeană, precum și cei ai instituțiilor sanitare au găsit soluții. Trei medici rezidenți vor lucra aici, alături de trei medici specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Secția ATI de la Mioveni beneficiază de o dotare modernă și are în prezent 7 paturi. De săptămâna viitoare secția va fi extinsă și va avea o capacitate de până la 18 paturi. Prin redeschiderea secției ATI de la Mioveni capacitatea de tratare a bolnavilor COVID din Argeș aflați în stare critică va crește considerabil.

În prezent, în județ, există 45 de paturi la ATI pentru pacienții COVID, dintre care 12 paturi sunt în unitatea mobilă de terapie intensivă instalată în incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești.