luni, martie 8, 2021

Depresie și anxietate, două stări care ne deconectează de la multe activități care ne sunt benefice. Iată de ce amorul nu trebuie neglijat.

Dacă suferi de depresie sau anxietate, poate că viața amoroasă

este ultimul lucru care te preocupă.

Numeroase studii au arătat că persoanele care se confruntă cu depresia au și o stimă de sine scăzută, care duce invariabil la un stil de viață neglijent, probabil prea puțin seducător pentru un eventual partener.

Deoarece depresia te împinge să faci lucruri întrucât, subconștient, vrei să stai cât mai departe de oameni.

Iar asta se traduce inclusiv prin neglijarea igienei minime. Cumva renunți la tine, pentru a-i pierde și pe alții. Nu te gândești la beneficiile amorului, deși acesta ar putea fi cheia ieșirii din depresie.

Cercetătorii au descoperit că răspunsul chimic care are

loc în organism după o partidă de amor reduce simptomele de depresie și anxietate.

Amorul crește nivelul de oxid nitric din corp și ghici ce? Lipsa acestui element este asociată cu iritabilitate, depresie, anxietate, insomnie și lipsă de energie.

Pentru creier, oxidul nitric funcționează ca un neurotransmițător care facilitează transmiterea mai rapidă a informațiilor. Exact cum serotonina și dopamina din creier induc o stare de fericire, oxidul nitric are un efect de calmare, determinând o reacție în lanț, la nivel celular, prin intermediul căreia vasele de sânge se relaxează și se dilată.

Tot amorul și actul intim în sine crește nivelul oxitocinei, cunoscută drept hormonul fericirii, al dopaminei și serotoninei, substanțe chimice în legătură directă cu starea de bine a unei persoane.

A fost dovedit științific! Răspunsul fizic la sex reduce simptomele de anxietate. În mod cert partidele de amor au un impact pozitiv la nivel cerebral, contribuie la starea bună fizică și psihică.

Nu este bine să neglijăm viața intimă, când are atâtea beneficii.

Ultimele stiri

Parteneri