Sari la conținut

Victor Rebengiuc, despre moartea lui Bogdan Stanoevici. „Este o ştire falsă că a murit din cauza nosocomialelor”

Victor Rebengiuc, despre moartea lui Bogdan Stanoevici. „Este o ştire falsă că a murit din cauza nosocomialelor. Că ar trebui să moară toţi cei care se infectează cu aşa ceva în spitale”

În luna noiembrie 2020, marele actor Victor Rebengiuc declara că a avut coronavirus. Din fericire, actorul în vârstă de 87 de ani nu a avut nevoie de internare în spital și s-a tratat acasă, urmând un tratament. Acesta a mai spus că nu știe de unde a luat virusul, ținând cont de faptul că respecta cu sfințenie toate măsurile de protecție impuse de autorități.

„Mască port toată ziua. Doar aici, acasă, nu port și nu mă deranjează. N-am deloc niciun fel de impresie neplăcută în legătură cu masca, m-am obișnuit. Port masca și respect măsurile de securitate care s-au luat. Și cu toate acestea, am fost și eu infectat și am stat două săptămâni în carantină. Asta este boala, este un pericol. Nu știu ce se întâmplă. N-am avut o formă gravă, am avut foarte puțin, n-am avut simptome ale bolii. Am stat două săptămâni cuminte în casă, aici, închis, am urmat un tratament care mi-a fost prescris și gata!”, declara în noiembrie Victor Rebengiuc, pentru Digi24.

Controverse legate de moartea lui Bogdan Stanoevici

Pe 12 ianuarie 2021, Bogdan Stanoevici, cunoscut actor, fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta, manager al Circului Globus și candidat la alegerile prezidențiale din 2019, a pierdut lupta cu viața, după ce pe data de 24 noiembrie fusese internat în stare gravă la Spitalul Sfântul Pantelimon. Acesta se afla în cea de-a opta zi de infectare cu noul coronavirus, iar afectarea pulmonară era de 80%.

Acesta a fost băgat imediat pe tratament, conform protocolului stabilit pentru infecția cu noul coronavirus. Din păcate, starea actorului s-a degradat pe zi ce trece, iar la jumătatea lunii decembrie a fost nevoie de intubarea acestuia. Ulterior au apărut complicații și mai mari, fiind infectat și cu o bacterie agresivă, care poate cauza moartea.

După moartea sa, au apărut în spațiul public multe opinii legate de cauza morții actorului. Foarte multe voci susțin că Stanoevici ar fi murit de coronavirus, subliniind faptul că actorul nu ar fi fost adeptul măștii de protecție.

Victor Rebengiuc, despre moartea lui Bogdan Stanoevici: „A ascultat fel de fel de foști securiști”

Victor Rebengiuc, despre moartea lui Bogdan Stanoevici. „Este o ştire falsă că a murit din cauza nosocomialelor”

Una dintre aceste voci este și cea a marelui actor Vicor Rengiuc, care a făcut la România TV o declarație neașteptată.

„Multă lume a trecut prin asta, asta e exprimarea bună, nu a rămas acolo. E o boală pe care o cauţi. Dacă nu o cauţi, nu o găseşti. Ea te găseşte chiar dacă te protejezi.

Eu am stat liniştit acasă, nu m-am băgat în mulţimi şi virusul tot a dat de mine, deşi m-am ascuns cât am putut. Am avut două săptămâni de carantinare la domiciliu şi asta a fost. Cu medicaţia care mi s-a dat am trecut peste. El (Bogdan Stanoeivici, n.e.) a căutat chestia asta. Cred că este o ştire falsă că a murit din cauza nosocomialelor. Că ar trebui să moară toţi cei care se infectează cu aşa ceva în spitale.

Asta e situaţia. Trăim o pandemie, este peste tot, în toată lumea, planeta e bolnavă în momentul de faţă. Și toţi trebuie să luptăm pentru a scăpa de această nenorocire. De ce să nu ascultăm nişte oameni care au posibilitatea să ne dea nişte sfaturi bune, pentru că sunt specialişti în domeniu? În schimb, ascultăm fel de fel de foşti securişti care vin şi spun că nu e bine să fie stare de alertă. Cum vine treaba asta?”, a declarat Victor Rebengiuc.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: