Sari la conținut

Vin vremuri tot mai grele! Noi scumpiri de mâine

Vin vremuri tot mai grele. Noi scumpiri de mâine. Intră în vigoare majorile de taxe și de accize hotărâte de Guvern. 

De mâine, vom avea parte de noi scumpiri, de parcă nu era de ajuns cu cele de până acum. De al începutul pandemiei, s-au tot scumpit toate, iar de mâine vor fi altele.

O serie de scumpiri vor îngreuna și mai mult traiul românilor, deja împovărați de inflație și creșterea facturilor la curent electric, gaze, întreținere. Acestea vor avea loc începând de mâine, 1 august 2022.

Peste câteva luni urmează noi scumpiri

Iar veștile proaste nu se opresc aici. De fapt este doar începutul, pentru că guvernanții pregătesc o a doua tranșă de scumpiri, începând cu 1 ianuarie 2023. În paralel, se vor elimina parțial unele scutiri de la plata impozitelor pe salarii și va crește TVA pentru unele produse.

Citeste si:

Așadar, de mâine, toate produsele care conțin tutun sau fac parte din categoria țigaretelor se vor scumpi. Măsura va afecta inclusiv prețul lichidului țigărilor electronice.

Creșterea accizelor la alcool ar putea duce, de asemenea, la o creștere chiar și de 20% a prețului la bere. Asta în ciuda faptului că accizele cresc cu doar 5%, în lei.

Ce se va scumpi din iarnă

A doua tranșă de scumpiri, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, va aduce o creștere a TVA-ului pentru băuturile cu mult zahăr și pentru berea fără alcool, de la 9% la 19%.bere, grupa de sânge

Vânzarea locuințelor mai mari de 120 metri pătrați, sau mai scumpe de 120.000 de euro va fi taxată cu 19%, față de valoarea de azi a TVA, care este 5%.

Tot de la 1 ianuarie, TVA-ul în domeniul HoReCa va crește de la 5% la 9%, iar plafonul pentru impozitarea cu 16% a microîntreprinderilor scade de la 1.000.000 de lei la 500.000 de lei, notează fanatik.ro.

Crește impozitul pe câștiguri, scad scutirile pentru salarii

Tot de mâine va crește și impozitul pe câștig în domeniul jocurilor de noroc. Conform noilor reglementări, acesta poate ajunge la cote mai mari, respectiv între 3% și 40%.

Pe de altă parte, guvernul renunță să mai sprijine industria alimentară, construcțiile și agricultura, acolo unde plafonul de scutiri pentru anumite salarii ajungea la 30.000 de lei pe lună. De săptămâna viitoare, acesta nu va depăși 10.000 de lei.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.