duminică, octombrie 2, 2022
Atunci cand ficatul nu functioneaza cum trebuie, toate celelalte organe ale corpului au de suferit. Functiile sale nu pot fi inlocuite de nici un alt organ din corp.
Printre principalele functii ale lui reamintim – functia metabolica, functia secretorie, producerea bilei, functia imunizanta, functia excretorie, descompunerea hemoglobinei, etc.
Pentru a pastra nealterate functiile ficatului este indicat sa adoptam o dieta echilibrata- este cea mai buna metoda de a preveni afectiunile ficatului – implicit si a celorlalte organe legate de el ,bila si pancreas.
In cazul in care incepeti sa simtiti oboseli inexplicabile, incepeti o cura cu un bors facut din:
– 2 kilograme de sfecla rosie
– 2 legaturi de marar
– 2 legaturi de patrunjel
– 2 legaturi de leustean
– o capatana de usturoi de la tarani
– o mana sanatoasa de malai de tara
– apa si un borcan de 6 litri
Preparare :
Sfecla se curata ,se spala, se taie bucati,se pune in borcan,se adauga cele 6 legaturi de verdeata,spalate si intregi asa netaiate ,cateii de usturoi curatati ,mana de malai si se adauga apa pana unde incepe gatul borcanului.
Il puneti pe o tava undeva in bucatarie sa nu va incurce si il acoperiti cu o farfurie.
Se lasa 7 zile la macerat si se mai amesteca din cand in cand. Dupa cele 7 zile se strecoara si se pune intr-un recipient din sticla, inchis ermetic. Se pastreaza la frigider.
Se consuma 3 cani pe zi!
Atentie! Acest bors este si usor purgativ. Puteti tine acesta cura o luna da, una nu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private