marți, noiembrie 30, 2021

Violența în familie face victime la nivel înalt. Politician român, ordin de protecție împotriva soției, după ce a fost bătut.

Prin „violenţă în familie” se înțelege orice act vătămător, fizic sau

Te-ar mai interesa: „În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?”...

emoţional care are loc între membrii unei familii. Aceste acte de violență pot include un singur episod sau mai multe, formând un model de comportament abuziv prin exercitarea controlului.

Specialiștii spun că violența în familie este un comportament intenționat. Scopul violenței în familie este stabilirea și exercitarea puterii și controlului asupra altei persoane.

Violența în familie nu depinde de condiția socială, de educație, de rasă, religie sau orientare sexuală. Pot fi afectate femeile, tinere sau la vârsta a treia, căsătorite sau într-o relație, cu copii sau fără copii, bogate sau

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

sărace, care au serviciu sau sunt casnice.

Violența în familie face victime la nivel înalt

Și, deși în general abuzatorii sunt bărbații, sunt și cazuri, din ce în ce mai dese, în care bărbații sunt cei abuzați, victimele violențelor în familie.

 

Este și cazul unui politician din România. Gabriel Grigore Mocanu este un consilier local din comuna Făurei, fost candidat ProRomania la fotoliul de primar al orașului. Bărbatul a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva soției sale, după ce ar fi fost bătut de aceasta.

Potrivit debraila.ro, Gabriel Grigore Mocanu a fost bătut de

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

soție după ce a refuzat-o să bea împreună. Politicianul povestește că, în timp ce se uita cu fiul său la televizor, soţia sa a a ajuns acasă, fiind băută.

I-ar fi cerut să bea împreună şi pentru că bărbatul a refuzat-o, femeia a devenit violentă. A fost motivul pentru care bărbatul a sunat la 112.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona fetei, gâtului, abdomenului. În urmă acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția să”, potrivit motivării instanței de judecată.

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

Bărbatul a mai arătat că a părăsit locuința din cauza „stării de temere” pe care soția i-a creat-o, subliniind că partenera de viață devine violentă atunci când consumă alcool.

Politician român, ordin de protecție împotriva soției, după ce a fost bătut

Femeia a negat acuzațiile, afirmând în față instanței că „soțul sau o bate, dar nu a vrut să-l facă de ras”.

Instanța a admis cererea consilierului și a emis un ordin de protecție pentru 3 luni.

Mai mult decât atât, instanța a apreciat că „rămânerea intimatei în proximitatea victimei prezintă un pericol pentru integritatea psihică și

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

fizică a acesteia, existând suficiente indicii că intimată ar putea săvârși noi acte de violență”.

La alegerile locale din 2020, Gabriel Grigore Mocanu s-a clasat pe locul 2 în lupta pentru Primărie. Mocanu a primit 530 de voturi, în timp ce social-democratul Ionel Voinea a câștigat un nou mandat cu 757 de voturi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri