marți, aprilie 20, 2021

Vitamina B7, cunoscută și sub numele de biotină ori de vitamina H, este o vitamină ce face parte din complexul B, este solubilă în apă și ajută organismul să metabolizeze proteinele și să proceseze glucoza.

Este, de asemenea, responsabilă de stoparea depunerilor de colesterol la nivelul endoteliului vascular, dar și de eliminarea substanțelor toxice și a metaboliților din organism.

Vitamina B7 nu poate fi produsă de organism, motiv pentru care este deosebit de important să-i asiguri cantitatea optimă de vitamina B7 zilnic. Vitamina B7  sau biotina este deosebit de importantă pentru organism, având rolul de a descompune grăsimile, carbohidrații, dar nu numai. Este, deasemenea, recomandată pentru a trata afecțiuni precum alcoolism, hipertensiune arterială, ateroscleroză, diabet zaharat, ulcer

gastric, ciroză hepatică.

Vitamina B7 sau biotina, așa cum mai este cunoscută de specialiști, ajută la metabolizarea carbohidraților, a grăsimilor și a aminoacizilor. Ajută, de asemenea, la creșterea fetușilor, motiv pentru care femeile însărcinate trebuie să fie foarte atente la alimentația lor.

Biotina ajută la menținerea sănătății părului, pielii și a unghiilor, prevenind astfel degradarea părului și ruperea firelor de păr.

Vitamina B7 sau biotina este recomandat și persoanelor care se confruntă cu diabet de tip 2, ajutând la reglarea nivelului glicemiei din sânge, însă previne și neuropatia,

care apare, de obicei, în cazul pacienților cu diabet.

Vitamina B7 sau biotina ajută la combaterea simptomelor date de diabet, dar și de ulcer, ciroză hepatică, însă administrarea acesteia este bine să fie făcută doar la recomandarea medicului.

Pentru a-i oferi organismului doza optimă de vitamina B7 poți să iei suplimente alimentare, dar și să adopți o alimentație bogată, din care nu lipsesc ficatul, varza, somonul, morcovii, bananele, laptele de soia, ouă, produse lactate, nuci, pui, avocado, sardine, banane, ciuperci, zmeură, brânză cheddar, cartofi dulci.

Carența de vitamina

B7 se poate manifesta prin numeroase simptome, între care oboseală cronică, incapacitatea de a te concentra, dermatită seboreică, lipsa de coordonare musculară ori a tonusului muscular, dureri musculare, tulburări intestinale, cădere a părului, unghii casante, dar și depresie.

Doza zilnică recomandată de vitamina B7 este de 3 capsule/zi, în timp ce femeile însărcinate si cele care alapteaza ar trebui să consume la fel sau mai mult in functie de recomandarea medicului.

Detalii despre Casinovita B7 ( vitamina B7 )  dar si alte vitamine importante pentru sanatatea ta pe www.medicinas.ro sau tel. 0723.269.701

Ultimele stiri

Parteneri