Sari la conținut

Vlad Ciurea: consumați acest aliment zilnic! ”Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează creierul”

Prof. vVad ciurea
Sursa foto: Prof. dr. Vlad Ciurea
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre depresie

Creierul, „bijuteria organismului uman”, așa cum îl supranumește medicul Vlad Ciurea, are mai multe alimente preferate. Printre acestea se numără și un aliment banal, pe care oricine îl are în bucătărie și care face minuni pentru sănătate, funcționând ca un adevărat panaceu.

”Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea despre un aliment pe care cu toții îl avem în bucătărie.

Usturoiul este un adevărat panaceu

”Usturoiul, se știe de 5000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare. De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate?

Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi… Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi, care este motivul pentru care îl consumă?

Vă dau un exemplu… Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, în a-și îmbunătăți starea genetică. Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania, care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu .

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de usturoi

  • Poate contribui la intarirea sistemului imunitar si are rol in prevenirea racelii si gripei, datorita vitaminelor si mineralelor ce se afla in compozitia sa. Printre acestea se afla vitaminele C si B6, B1 si mineralele calciu, potasiu, fier, fosfor, mangan.
  • Are proprietati antibacteriene, contine antioxidanti, de exemplu, germaniu si seleniu, putand fi de ajutor in lupta contra unor fungi si infectii precum cele cu streptococi. Antioxidantii pot contrinui si in lupta contra bolii Alzheimer.
  • Usturoiul ar putea contribui la scaderea hipertensiunii arteriale, a colesterolului LDL si a cresterii celui de tip HDL, potrivit unui studiu din iunie 2004 . Ar putea, de asemenea, sa fie de ajutor in lupta cu unele boli cardiovasculare si cu diabetul zaharat.
  • Este posibil sa aiba rol in reglarea tranzitului intestinal, datorita alicinei, una dintre substantele care pot stimula producerea florei intestinale. Aceasta este un compus al sulfului si reprezinta un element important in ceea ce priveste beneficiile pe care le ofera usturoiul. Alicina este cea responsabila si de gustul specific pregnant. Prin zdrobirea sau taierea cateilor de usturoi, se elibereaza aceasta substanta, astfel ca de aceea se recomanda ca alimentul sa fie consumat crud sau sa fie adaugat la sfarsitul prepararii mancarurilor.
  • Acesta are actiune antiinflamatoare, astfel ca poate fi util in combaterea inflamatiilor din corp.
  • Usturoiul ar putea contribui la intarirea oaselor, gratie mineralelor pe care le contine.
  • Este posibil sa aiba rol in pierderea in greutate, deoarece stimuleaza metabolismul.
  • Poate fi util in eliminarea toxinelor din sange.
Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel