vineri, iunie 2, 2023

Vlad Ciurea: Spune această rugăciune seara, înainte de culcare. „Este foarte interesant. A doua zi…”

Există atât oameni de știință care susțin că știința nu exclude credința în Dumnezeu. Dimpotrivă! În opinia neurochirurgului Vlad Ciurea, este extrem de importantă pentru creier legătura cu Dumnezeu.

Vlad Ciurea: Credința este în creier

„Nu poți face o activitate pe corpul uman, mai ales pe creierul uman dacă nu ești credincios. Că te apropii de organul cel mai aproape de Dumnezeu. Credința este în creier.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

S-au făcut anumite cercetări: în mijlocul creierului s-a descoperit un centru – nu este pur pentru religie, dar este un centru care acumulează emoțiile sufletului uman și acestei credințe.

Există acest centru care cu metodele actuale îl pun și vibrează ca și o inimă, în mijlocul creierului. În momentele de slujbă, când se ascultă Evanghelia, vibrează.”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Neurochirurgul a argumentat afirmațiile cu privirea existenței acestui centru emoțional-spiritual din creierul uman.

„Mai mult, s-a făcut un lot de măicuțe care au fost studiate pe cea ce se numește RMN funcțional, un RMN care arată funcțiile creierului care se desfășoară, se mișcă. Și ele erau la repetate și repetate rugăciuni pe care știm că le fac măicuțele…

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

S-au făcut asemenea studii și s-a arătat pe RMN funcțional că există centri ai credinței în creierele acelor măicuțe, care vibrau în mod total.”, a mai explicat neurochirurgul.

Spune această rugăciune seara, înainte de culcare. „Este foarte interesant. A doua zi…”

Există mai multe obiceiuri sănătoase pentru creier, obiceiuri de care fiecare dintre noi ar trebui să ținem seama.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre obiceiurile zilnice pe care ar trebui să le avem pentru menține sănătatea creierului, despre importanța somnului în acest proces, dar și despre cea a rugăciunii.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

„Trezirea cât mai de dimineață: 5.00, 5.30. Deschizi geamul. Un pahar cu apă plată. Fără alte medicamente. Și încetișor, nu vă grăbiți, avem tot timpul. Duș de dimineață, înviorare. Timp pentru toate. Ascultați o melodie care vă place. Încercați să stați la masă, să ascultați muzică, să luați în liniște micul-dejun, care e pentru a porni tot organismul.

Deplasarea spre locul de muncă nu trebuie făcută pe fugă și în claxoane”  a povestit neurochirurgul Vlad Ciurea, în cadrul podcastului lui Damian Drăghici.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

„Lumea uită că organismul se reface în somn. După deprivarea de somn, urmează solicitarea organismului, urmează alcool tare, urmează cafele. Duc la o biciuire a sistemului nervos. Și apoi te trezești la o anumită vârstă că ești ca o epavă.

Întorcându-mă la somn, este fantastic! Dacă vreți să memorați o melodie, citiți versurile de câteva ori seara, înainte de somn, se implementează. Tatăl Nostru se spune seara. De ce? S-a implementat în creier. Este foarte interesant. A doua zi, le aveți pe toate în memorie”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

„Rugăciunea este făcută, pe de o parte, să te apropie de Dumnezeu, iar pe de altă parte e ca și cum te-ai curăța. Este bine să te rogi și să și mulțumești. Amândouă sunt binevenite. Când fac o operație mai deosebită, de ce să nu spun și în suflet și cu vorbe: Doamne, ajută-mă! Este atât de frumos. Mai este ceva: să nu înjuri. Eu știți că nu știu să înjur?”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private