sâmbătă, aprilie 1, 2023

Vaccinarea obligatorie, o măsură cu care preşedintele rus Vladimir Putin spune că nu e de acord. El a făcut din nou apel miercuri ca ruşii să se vaccineze împotriva COVID-19, insistând în acelaşi timp asupra unei vaccinări ce trebuie să rămână voluntară, relatează France Presse, scrie Agerpres.

“Recomand tuturor nu numai să se vaccineze la timp, dar şi să se revaccineze”, a declarat Putin la o reuniune guvernamentală prin videoconferinţă.

Te-ar mai interesa: Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în...

”Vaccinarea ar trebui să rămână voluntară”

Cu toate acestea, el şi-a reiterat opoziţia faţă de vaccinarea obligatorie, în ciuda campaniei de imunizare foarte lente din Rusia, unde o parte a populaţiei rămâne suspicioasă faţă de vaccinurile naţionale.

“Cred că vaccinarea ar trebui să rămână voluntară”, a subliniat Vladimir Putin, îndemnând la “convingerea” ruşilor asupra necesităţii vaccinării, mai degrabă decât forţarea lor.

Doar 37,2% dintre ruşi sunt imunizaţi până în prezent, potrivit site-ului de specialitate Gogov.

La mijlocul lunii noiembrie, Aleksandr Ghinzburg, directorul centrului Gamaleia, la originea vaccinului rusesc Sputnik V, a spus că pandemia de coronavirus se va încheia doar dacă vaccinarea va deveni obligatorie.

Te-ar mai interesa: Medic: acestea sunt 5 semne cheie ale demenței „de...

Unele regiuni din Rusia au dispus deja imunizarea obligatorie pentru anumite categorii de cetăţeni, aşa cum a făcut oraşul Moscova în iunie pentru angajaţii din sectorul serviciilor.

Rusia: peste 9,4 milioane de cazuri şi 267.819 decese

Putin, vaccinat în primăvară, a anunţat duminica trecută că a primit a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Miercuri, el a spus că a primit şi un vaccin nazal în această săptămână, care este în prezent testat în Rusia.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

“Nu am simţit nimic”, a dat asigurări preşedintele rus, adăugând “că am făcut deja sport în această dimineaţă”, la mai puţin de 48 de ore de la această procedură.

Rusia, care a înregistrat peste 9,4 milioane de cazuri şi 267.819 decese de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale, este a cincea ţară din lume în funcţie de numărul de decese.

Potrivit agenţiei de statistică Rosstat, care are o definiţie mai largă a deceselor legate de virus, bilanţul pandemiei este mult mai mare, ajungând la aproape 450.000 de morţi până la sfârşitul lunii septembrie.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private