marți, mai 24, 2022

Volodimir Zelenski arată cu degetul spre premierul ungar: „Este singurul din Europa care îl susţine pe Vladimir Putin. De ce așa?”

În cel din urmă video postat pe rețelele sociale, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a hotărât să pună punctul pe I.

Volodimir Zelenski arată cu degetul spre premierul ungar: „Este singurul din Europa care îl susţine pe Vladimir Putin”

Zelenski a transmis un nou mesaj dur pentru liderii din Occident, în special pentru Viktor Orban, premierul Ungariei, pe care l-a acuzat că este singurul din Europa care îl sprijină pe Vladimir Putin.

Te-ar mai interesa: Simptome de demență: dacă tânjiți după aceste trei...

„Nu am cerut nimic special de la oficialii de la Budapesta”, susține președintele Ucrainei care se întreabă retoric de ce se comportă Orban în acest mod.

„Apărătorii noştri continuă să recâştige controlul asupra comunităţilor din regiunile Kiev şi Cernihiv. Sunt tot mai multe steaguri naţionale ucrainene arborate în zonele care au fost ocupate temporar.

Forţele Armate Ucrainene nu-i lasă pe invadatori să plece fără luptă, provoacă pagube, ei îi distrug pe toţi cei la care putem ajunge. Ne întărim apărarea în direcţia estică şi în Donbas.

Suntem conştienţi că inamicul are rezerve pentru a creşte presiunea în est.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței. Dr. Adrian Marinescu: „Înc...

Din păcate, Ucraina nu a primit încă suficiente sisteme antirachete occidentale moderne, nu a primit avioane şi nu a primit ceea ce partenerii ar putea oferi şi pot oferi în continuare.

Vreau să apelez la o altă persoană care nu pare să înţeleagă pe deplin ce se întâmplă nu doar în Ucraina, ci în toată Europa. Premierul Ungariei. El este practic singurul din Europa care îl susţine deschis pe Vladimir Putin.

Te-ar mai interesa: Profesorul Constantin Dulcan: „Tot ceea ce facem r...

Nu am cerut nimic special de la oficialii de la Budapesta. Nu am primit tranzitul vital al ajutorului de apărare, nu am văzut conducere morală, nu am văzut niciun efort de a opri războiul.

De ce aşa?”, a declarat Volodimir Zelenski.

Mesaj special pentru Viktor Orban: „Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol?”

Redăm mai jos cuvintele lui Zelenski adresate Ungariei în intervenția sa de joi de la Bruxelles, prin videoconferință:

„Ungaria… vreau să mă opresc aici și să fiu sincer. O dată pentru totdeauna.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să te îngrași. Iată ...

Trebuie să decideți singuri cu cine sunteți. Sunteți un stat suveran. Am fost la Budapesta. Ador orașul vostru. Am fost de multe ori- un oraș foarte frumos, foarte ospitalier. Și oamenii, de asemenea. Ați avut momente tragice în istorie. Am vizitat malul Dunării și am văzut acel Memorial… Pantofi pe malul Dunării. Despre crimele în masă. Am fost acolo cu familia mea.

Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol?

Te-ar mai interesa: Ți se întâmplă să te trezești noapte de noapte la ...

Te rog, dacă poți, mergi la memorialul tău.

Uită-te la pantofii aceia. Și vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi. Și asta face Rusia astăzi. Aceiași pantofi. În Mariupol sunt aceiași oameni. Adulți și copii. Bunici. Și sunt mii de acest fel. Și aceste mii de oameni au dispărut.

Și eziți dacă să aplici sau nu sancțiuni? Și eziți dacă să lași armele să treacă sau nu?

Și eziți dacă să faci comerț cu Rusia sau nu?

Nu este timp pentru ezitări. E timpul să te hotărăști deja.

Noi credem în voi. Avem nevoie de sprijinul vostru. Credem în oamenii voștri.

Credem în Uniunea Europeană.

Și credem că și Germania va fi alături de noi în momentul crucial”, a declarat Volodimir Zelenski pe finalul discursului său din Consiliul European.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private