luni, septembrie 26, 2022

Vor fi obligați elevii să poarte măști când revin la școală? Anunțul de ultimă oră al ministrului Sănătății

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la începerea școlilor. În contextul în care autoritățile din Capitală iau în calcul o posibilă creștere și mai mare a cazurilor de Covid, profesorii și părinții au început să se gândească deja la reînceperea școlii și la posibilele restricții de care vor avea parte elevii.

Te-ar mai interesa: SCHIMBARE TOTALĂ! Mesajul Anamariei Prodan pentru ...

Vor fi aceștia obligați să poarte mască în timpul orelor? Vor fi nevoiți să facă teste anti-covid?


Vor fi obligați elevii să poarte măști când revin la școală? Anunțul de ultimă oră al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii a anunţat miercuri seară, la Antena 3, că în viitorul an şcolar „masca va fi recomandată, nu va fi impusă”.

Mai mult ministrul Sănătăţii a mai spus că elevii „nu vor trebui să facă teste” pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la începutul viitorului an şcolar.

Alexandru Rafila recomandă totuşi ca cei care merg la şcoală cu mijloacele de transport în comun să poarte mască sanitară.

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură.

Te-ar mai interesa: Se dau bani! 1000 de lei de familie. Cine va putea...

Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3.

Alexandru Rafila a recomandat părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară de protecţie, pentru a evita contractarea virusului SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private