miercuri, iunie 29, 2022

Cea mai bună investiție este în viitorul copiilor noștri, investiție care se va îndrepta în educație. Fără să stai pe gânduri, privești spre viitor și faci tot ce este mai bun pentru copiii tăi. 

Când vine vorba de copii, nu există efort prea mare pentru a-i educa și pentru a-i pregăti pentru viață. Păi altfel, cum? De ce i-am făcut? Să ne dea o cană cu apă la bătrânețe?

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

Nu, îi facem pentru viața lor. Și viața lor trebuie să fie bună. Trebuie să-i pregătim pentru ei, nu pentru noi. NU pentru a avea pe cine bate la cap când om fi neputincioși.

Ce facem pentru cei mici? Cum îi pregătim pentru a fi adulți fericiți, împliniți și de succes?

Ei bine, adulții de mâine se formează de la cele mai mici vârste. Iar formarea lor se face doar prin educație: cei șapte ani de acasă, școli bune, alegerea dascălilor potriviți.

Dezvoltă creierul copilului tău

Pe lângă toate acestea, ajută studierea unui instrument muzical încă din fragedă copilărie. Ei bine, studierea unui instrument muzical influențează capacitatea auditivă a viitorilor adulți și aduce nenumărate beneficii în ceea ce privește dezvoltarea creierului micuților.

Te-ar mai interesa: STUDIU: DEPRESIA poate fi tratată și cu PROBIOTICE...

Oamenii de știință, citați de dailymail.co.uk, spun că lecțiile de muzică din copilărie ne ajută creierul și auzul să se mențină în formă odată cu înaintarea în vârstă ceea ce înseamnă că anumite boli grave, cum ar fi Alzheimer, pot fi astfel prevenite.

Unul dintre instrumentele revenite la modă este pianul, acest instrument muzical nobil al vremurilor de demult și foarte căutat în mediile aristocratice.

Te-ar mai interesa: Speranță pentru persoanele care nu merg. Profesoru...

Potrivit aceleiași surse, studierea pianului în copilărie îl va face pe micuț mult mai inteligent în viitor: cu 20% mai inteligent decât adulții care nu au studiat pian în copilărie.

Studierea pianului are multe beneficii pentru copiii de toate vârstele, această activitate fiind de ajutor inclusiv pentru asimilarea mai rapidă a noțiunilor învățate la școală.

Problemele de mate se rezolvă mai ușor

Oamenii de știință mai spun că pianul stimulează funcțiile creierului care sunt folosite și la rezolvarea problemelor de matematică.

Te-ar mai interesa: Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult gr...

Așadar, copiii care studiază acest instrument vor avea rezultate mai bune la matematică, atunci când au de rezolvat ecuații, fracții și alte probleme și exerciții de acest gen.

Lecțiile de pian ajută copiii și la creșterea încrederii în ei propria persoană și îi ajută pe aceștia să își păstreze o atitudine pozitivă atunci când au anumite probleme și greutăți.

Și lista continuă. Căci pianul îi ajută pe cei mici să-și dezvolte cultura generală. Chiar dacă un copil cântă o perioadă scurtă de timp, efectele vor fi vizibile pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Câtă apă e nevoie să bem? Nutriționist: Nu există ...

Pianul îi va transforma în adulți rafinați

În timpul lecțiilor de pian, copiii iau contact cu un alt gen de muzică – cea clasică – și gustul lor pentru muzica de calitate poate fi educat foarte ușor.

De asemenea, în timpul lecțiilor de pian, copiii descoperă compozitori celebri și povestirile despre viața și opera acestora îi vor face curioși pe copiii dornici să afle mai multe.

Pe măsură ce se continuă lecțiile de pian, acest instrument ajută foarte mult la concentrare.

Ce spune un profesor de pian cu experiență

„Citirea unor partituri, indiferent dacă sunt sau nu complicate, implică atenție sporită și copilul va trebui să interpreteze o notă și un ritm, să traducă totul în mișcarea degetelor pe claviatura pianului, să treacă rapid la următoarea mișcare și să se concentreze pentru a nu greși”, explică profesorul de pian, Carmen Dumitra Uncu.

Este incredibil câte beneficii au lecțiile de pian, iar toate acestea vor ajuta copilul pe viitor.

Citirea partiturii, înțelegerea muzicii și interpretarea acesteia ajută copilul să gândească creativ, această deprindere fiind utilă mai apoi în toate domeniile și pe tot parcursul vieții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private