vineri, iunie 2, 2023

Vrei să îmbătrânești frumos? Spală-te pe dinți în timp ce faci acest lucru. 5 motive uimitoare care te vor convinge să adopți acest obicei

Când încerci să faci două lucruri deodată, să zicem, citești un e-mail și faci micul dejun, în același timp, una dintre sarcinile tale va avea probabil de suferit. Dar, deși majoritatea multitasking-ului nu îți îmbunătățește viața, există întotdeauna o excepție.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Un exemplu: spălați-vă pe dinți în timp ce stați pe un picior.

Vrei să îmbătrânești frumos? Spală-te pe dinți în timp ce faci acest lucru

Această acțiune simultană vine cu o mulțime de beneficii pentru îmbătrânirea sănătoasă, cum ar fi un echilibru mai bun, un creier mai ascuțit și oase mai puternice.

Sunteți gata să vă periați și să vă echilibrați pe un picior pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă? Iată cum să o faci:

  • De fiecare dată când vă periați pe dinți (ideal de două ori pe zi pentru o sănătate dentară optimă), mutați greutatea într-o parte și stați pe un singur picior. Asta e.
  • Doar asigurați-vă că exersați în mod egal pe ambele picioare. Deci, de exemplu, când periați dimineața, echilibrați-vă pe partea dreaptă. Apoi, seara, echilibrați-vă pe partea stângă.

„Corpul nostru tind să fie mai puternic sau mai slab pe o parte, mai ales pe măsură ce îmbătrânim”, așa că este deosebit de important să rămânem echilibrați, spune Rosalind Frydberg, instructor de fitness de grup și specialist în îmbătrânire activă la Life Time ARORA, potrivit livestrong.com

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Acum că știi cum să o faci, citește mai departe pentru a afla toate motivele uimitoare pentru care ar trebui să te periezi în timp ce te echilibrezi pe un picior.

Cât timp poate sta un om într-un picior? Rezultatul spune ceva foarte important despre starea de sănătate

 

5 motive uimitoare care te vor convinge să adopți acest obicei.  Construiește echilibrul și stabilitatea într-un singur picior

„Trebuie să putem fi dezechilibrat pentru a echilibra”, spune Frydberg. Cu alte cuvinte, trebuie să ne provocăm echilibrul pentru a-l îmbunătăți. Și să stai pe un picior în timp ce te speli pe dinți – ceea ce necesită mult echilibru – este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Acest lucru se datorează faptului că echilibrarea pe un picior vă ajută să vă lucrați mușchii stabilizatori, cum ar fi aductorii (mușchii interiori ai coapsei) și abductorii (mușchii exteriori ai coapsei), care vă mențin pe picioare.

„Gândiți-vă la o navă de croazieră fără stabilizatori: ar fi greu să rămâneți echilibrat atunci când apele devin agitate”, spune Frydberg.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Obțineți beneficii de echilibru bonus dacă faceți acest exercițiu cu un singur picior fără pantofi.

„Făcând acest lucru desculț ajută, de asemenea, să lucrăm mușchii mici din picioare și să ne întărească gleznele”, adaugă ea.

Acești mușchi sunt, de asemenea, esențiali pentru echilibrul sănătos. Și, deși s-ar putea să nu-ți dai seama, capacitatea ta de a efectua multe activități zilnice – cum ar fi să pășești peste o băltoacă mare, să cobori pe o scară sau să urcăm trepte – necesită echilibru și stabilitate cu un singur picior, spune Frydberg. Deși aceste lucruri sunt importante la fiecare vârstă, echilibrul și stabilitatea devin și mai vitale pe măsură ce înaintați în vârstă, deoarece vă pot ajuta să rămâneți independent până la vârsta mai înaintată.

Te-ar mai interesa: „Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care...


Poate ajuta la prevenirea căderilor

Din păcate, căderile devin mai frecvente pe măsură ce îmbătrânim. Un sfert dintre americanii mai în vârstă cad în fiecare an, iar o cincime din aceste căderi are ca rezultat o rănire gravă, cum ar fi oase rupte sau traumatisme craniene, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Dar sunt vești bune: cu cât echilibrul este mai bun, cu atât șansele de a cădea sunt mai mici. Practicarea echilibrului cu un singur picior „poate ajuta la prevenirea căderilor, deoarece puteți reacționa rapid și vă puteți stabiliza folosind adductori și abductori”, spune Frydberg.

tumorile cerebrale

5 motive uimitoare care te vor convinge să adopți acest obicei. Este bine pentru creierul tău

A sta pe un picior în timp ce te speli pe dinți necesită multă coordonare. Și asta înseamnă un antrenament pentru creierul tău.

„Înainte de a încerca asta, m-am gândit cât de simplu”, spune Frydberg. Dar și-a dat repede seama că activitatea era mai provocatoare decât anticipase. „A trebuit să mă gândesc la asta și să procesez cel mai bine cum să execut acest lucru în mod eficient”, spune ea.

Și această muncă mentală este un plus major pentru mintea ta. Învățarea unei noi mișcări – care este ca un exercițiu pentru creier și căile neuronilor – ajută la promovarea plasticității neuronale (adică, capacitatea creierului tău de a se schimba și de a se adapta ca răspuns la comportamentul tău), spune Frydberg. Și cu cât îți provoci mai mult creierul, cu atât mai mult va continua să funcționeze optim, potrivit Universității din Utah.


Îți fortifică oasele

Antrenamentul echilibrului poate chiar îmbunătăți sănătatea oaselor. Exemplu principal: „Densitatea femurală se poate îmbunătăți cu mișcări de echilibru concentrate, cum ar fi aceasta”, spune Frydberg.

Aceasta înseamnă că exercițiile unilaterale (cum ar fi să stai pe un picior în timp ce te speli pe dinți) pot ajuta la protejarea împotriva problemelor osoase legate de vârstă, cum ar fi osteopenia (o pierdere a densității minerale osoase) și osteoporoza (o afecțiune care face ca oasele să devină fragile și slabe).


5 motive uimitoare care te vor convinge să adopți acest obicei. Îți îmbunătățește postura

Ecgilibrul pe un picior vă poate îmbunătăți postura și „poziția de fi în largul tău”, spune Frydberg.

Gândește-te astfel: pentru a rămâne constant, trebuie să te ții drept și să-ți ții mijlocul strâns. Cu alte cuvinte, cu cât exersezi mai mult această postură dreaptă, cu atât te vei prăbuși mai puțin.

Și aceasta este o strategie superbă pentru a ajuta la contracararea curburii crescute a coloanei vertebrale care rezultă dintr-o postură înclinată, care devine mai frecventă odată cu vârsta. De fapt, exercițiile fizice sunt esențiale atunci când vine vorba de menținerea unei posturi sănătoase (și a sănătății musculo-scheletale în general), deoarece îmbunătățește funcția oaselor și musculare, potrivit Universității de Medicină din Carolina de Sud.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private