Categories: Stil de viaţă

Vrei să slăbești și renunți la PASTE? Faci o mare GREȘEALĂ. Iată când le poți consuma

Din cuprinsul articolului

Vrei să slăbești și renunți la PASTE? Faci o mare GREȘEALĂ. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a explicat cum pot fi consumate pastele în cura de slăbire.

„Deși tendința este de a elimina pastele din alimentație datorită glucidelor, ele sunt plăcute și pot fi consumate la prânz, dacă ținem cont de câteva precauții și o rețetă pe care le voi prezenta mai departe.

În timpul şedinţelor de consiliere pentru un stil de viaţă echilibrat, primesc mereu întrebări despre paste. Pentru că, după mulţi ani în care ni s-a spus că nu e bine să ne apropiem măcar de glucide când vrem să slăbim, a intrat cumva în obișnuință faptul că trebuie să elimini grupe întregi de alimente din mesele zilnice, ca să pierzi din kilogramele în plus. Aşa că întrebările despre câte o reţetă de paste pentru prânz apar, inevitabil, în fiecare şedinţă de consiliere.

Înainte de a vă prezenta reţeta de paste pentru prânz, trebuie, însă, să vă spun că e important să alegem produse sănătoase.

Putem opta pentru paste fără gluten, paste de orez, de quinoa sau de hrişcă. În ultima perioadă, am folosit mult pastele de quinoa şi cele de orez. Cele cu hrişcă sunt interesante însă au o textură mai aspră şi trebuie folosite mai multe condimente, pentru aromă şi savoare.

Ingrediente (2 porții)

100 g de paste fără gluten (se cântăresc înainte de fierbere)
400 g de roşii cherry
două cepe albe
3-4 căţei de usturoi
10 bile de mozarella sau cuburi de caş de vacă
busuioc proaspăt
ulei de măsline

Cum se prepară

Pastele se fierb în apă cu sare al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spală în apă rece şi se lasă deoparte până ajung la temperatura camerei.

Se taie roşiile cherry în jumătăţi şi se înăbuşă în tigaia ceramică, la foc mic. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se adăugă peste roşii, împreună cu puțină sare.

Eu folosesc sare de Guerande, nefiltrată, pentru aroma intensă. Apoi, se mai adaugă o lingură de pudră de roşii uscate şi se lasă la foc mic, până se înmoaie ceapa.

Se închide focul, se lasă se răcească 30 de minute şi se adăugă o lingură de ulei de măsline.

Pastele se amestecă bine cu sosul de roşii, se adăugă bilele de mozarella şi se presară busuioc proaspăt tocat.

Este o salată de paste ideală pentru prânz, în zilele în care seara aveți antrenament”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Recent Posts

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

26 de minute ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

56 de minute ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

o oră ago

PONTURI. Cum îți dai seama că este proaspătă carnea de miel

Carnea de miel proaspătă este un criteriu important mai ales în timpul pregătirilor culinare pentru…

2 ore ago

Recomandările ANPC pentru perioada de 1 Mai şi sărbătorile pascale

Comisarii ANPC au realizat un set de recomandări pentru perioada de 1 Mai şi de…

2 ore ago

DIETA miraculoasă care poate preveni apariţia bolii Alzheimer

Nutriția poate juca un rol major în ceea ce privește sănătatea creierului, motiv pentru care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului