Sari la conținut

Vrei să trăiești mai mult? Ai nevoie doar de aceste 5 alimente, spune specialiștii

Dieta mediteraneană
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dieta mediteraneană, cea mai usoara dieta

Vrei să trăiești mai mult? Ai nevoie doar de aceste 5 alimente, spune specialiștii

Potrivit unui studiu revoluționar de 20 de ani, consumul unei diete mediteraneene poate adăuga ani la viață. 

Oamenii care consumă mai ales fructe, legume, pește, nuci și ulei de măsline au fost mai puțin probabil să moară. Ei suferă mai puține boli cardiovasculare, cancer și alte boli care pun viața în pericol, spun experții.

Ai nevoie doar de ACESTE 5 alimente ca să trăiești mai mult

Studiul a analizat probele de sânge și urină de la voluntari în vârstă de peste 65 de ani timp de până la 20 de ani în Chianti, Italia. Iar „biomarkerii” din alimente au indicat dieta fiecărei persoane din studiu, primul care a analizat anumite substanțe chimice în urină.

Descoperirile, care au fost publicate în BCM Medicine, au constatat că, în timp ce 425 de participanți au murit (139 din cauza bolilor de inimă și 89 din cauze legate de cancer) în timpul perioadei de 20 de ani, participanții care au respectat dieta mediteraneană erau probabil să trăiască mai mult.

O echipă a studiat și anumiți nutrienți, acizi grași și grăsimi din sânge. Profesorul Cristina Andres-Lacueva, de la Universitatea din Barcelona, a spus că o dietă mediteraneană tipică – legată de mult timp cu o sănătate bună și inimi în formă – a fost asociată cu protecția împotriva tuturor cauzelor de deces.

„Studiul confirmă faptul că o aderență la dieta mediteraneană evaluată de un grup de biomarkeri dietetici este invers asociată cu mortalitatea pe termen lung la adulții în vârstă. Sprijină utilizarea acestor biomarkeri în monitorizarea evaluărilor pentru a studia beneficiile pentru sănătate asociate cu dieta mediteraneană”, a spus coautorul lor, Dr. Tomas Merono, potrivit The Sun.

Modul mediteranean de a mânca este mai mult un stil de viață și mai puțin o dietă. Deci, dacă dorești să adopti obiceiuri alimentare mediteraneene, atunci este important să îmbrățișezi complet procesul. O dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale este în mod clar bună pentru tine, așa că de ce să nu încerci?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel