luni, octombrie 3, 2022

Vrei să trăiești mai mult? Fă ACEASTĂ schimbare alimentară, spun specialiștii

De multă vreme, experții au subliniat modul în care dieta face diferența în sănătate, bunăstare, supraviețuire și o viață calitativă, în general. În timp ce alegerile corecte pot întări organismul și funcțiile sale, alegerile greșite și lipsite de nutrienți ar putea afecta tensiunea arterială, zahărul din sânge, digestia și multe altele.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

pofta de sărat

Vrei să trăiești mai mult? Fă ACEASTĂ schimbare alimentară, spun specialiștii

În acest context, o mică schimbare alimentară ar putea fi cheia managementului sănătății. Potrivit unui nou studiu, reducerea consumului de sare ar putea nu numai să prevină riscul de îmbolnăvire, ci și să prelungească viața.

Potrivit unui studiu recent publicat în American Heart Journal, au fost analizate 21 de studii cu 31.949 de participanți și s-a descoperit că utilizarea sării și alegerea înlocuitorilor corespunzători ar putea afecta sănătatea. Descoperirile au arătat că de fiecare dată când clorura de sodiu a scăzut cu 10% într-un substitut de sare, a existat o scădere a tensiunii arteriale sistolice și diastolice.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Înlocuitorii sării, de asemenea, oferă protecție împotriva bolilor de inimă și ajută la inducerea longevității persoanelor din toate grupele de vârstă.

Cum să gestionezi nivelul tensiunii arteriale?

Studiul a subliniat importanța reducerii aportului alimentar de sodiu, a creșterii aportului de potasiu pentru a gestiona tensiunea arterială ridicată și a reduce riscul de boli de inimă. În acest caz, utilizarea înlocuitorilor de sare ar putea fi o soluție, deoarece întreruperea completă a ingredientului ar putea, de asemenea, ar putea să aducă cu sine alte efecte secundare.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare importantă: Ce sfânt prăznuiește Biseri...

Cu toate acestea, încercați să utilizați clorură de potasiu în loc de clorură de sodiu pentru aroma sărată.

Care sunt cei mai buni înlocuitori de sare pentru pacienții cu hipertensiune arterială?


Unii dintre cei mai sănătoși înlocuitori de sare sunt:

1. Sare neagră

2. Sare gema

3. Sare roz de Himalaya

4. Usturoiul

5. Coaja de lamaie

6. Drojdie nutriționistă

7. Oțet balsamic

8. Piper negru

Puteți încerca să utilizați înlocuitori de sare exact așa cum ați folosit sarea de masă: condimentați legumele, carnea, apa pentru paste sau produsele de copt cu acest ingredient esențial. Deși mâncarea poate să nu aibă același gust fără sare, pentru beneficiile oferite, trecerea merită făcută.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private