Sari la conținut

Vremea se schimbă iar! Vine din nou URGIA peste România. Prognoza ANM pe 3 zile

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
atenționare meteorilogică

Din cuprinsul articolului

Cu toate că meteorologii anunțaseră că în weekend temperaturile vor atinge 27 de grade Celsius și că va fi practic vară în numeroase locuri, în multe regiuni vremea a continuat să fie destul de friguroasă. În mai multe țări europene, un ciclon a provocat inundații și a ajuns până în România.

Începând de luni, temperaturile au reînceput să crească în multe zone, astfel că începând de marți, 21 mai, prognoza ANM arată o încălzire a vremii în toată țara, cu valori de până la 27 de grade Celsius în unele zone, în timp ce în altele se vor înregistra doar 22 de grade Celsius.

Șefa ANM, Elena Mateescu, a oferit toate datele despre starea vremii în cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN, unde a explicat și ce ne rezervă perioada următoare.

Prognoza ANM actualizată

„Din punct de vedere termic, o vreme în încălzire. Dacă luni am înregistrat din nou în partea de vest a țării valori peste 25°C, mai precis 27°, în timp ce în sud, sud-est și est 20-22°, marți vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării și contăm pe limite între 20 până la 29° posibil spre finalul săptămânii, chiar spre 30 de grade.

Şi în Capitală o vreme în încălzire, cu valori de 25-27°, și cu o probabilitate ridicată ca începând de marți, din a doua-a parte a zilei și pe parcursul nopții, să vorbim de fenomene de instabilitate caracterizate prin averse torențiale”, a explicat Elena Mateescu.

Pe parcursul următoarelor două zile, prognoza ANM indica ploi și furtuni, dar și intensificări ale vântului. Veștile sunt proaste în special pentru zona montană.

„Pe parcursul zilei de miercuri și joi contăm pe averse torențiale însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua local aspect de vijelie, pentru că vitezele vântului la rafală vor putea depăși 60-65km/h.

La munte, de asemenea, 70-90km/h iar cantitățile de apă pot depăși, pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare, 15-25l/m² izolat peste 30-40l/m²”, a mai spus directorul ANM.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel