luni, iulie 4, 2022

Zeama de varză, elixir curat! Incredibilele sale beneficii și afecțiunile în care o poți folosi cu succes. Face minuni!

Nu ne-am fi gândit că zeama de varză are atâtea proprietăți. Se poate folosi cu succes pentru prevenirea cancerului, tratamentul ulcerelor, pentru a scădea colesterolul rău (LDL), dar și în multe alte probleme.

Varza face parte din familia legumelor crucifere și are un conținut ridicat de beta-caroten, fibre insolubile, vitaminele B1, B6, C, E și K, dar și minerale ca iod, magneziu, fier, calciu și sulf.

Te-ar mai interesa: Reacții adverse ale ibuprofenului: semnul de pe gl...

Varza este folosită din timpuri străvechi pentru calitățile sale terapeutice ieftine. În acele timpuri, astfel de legume erau considerate miraculoase, cum că ar beneficia de puterea Lunii, deoarece creșteau în lumina ei.

Astăzi, zeama de varză este folosită terapeutic, în multe afecțiuni.

Proprietățile vindecătoare ale sucului de varză

E foarte bun pentru ulcere

Sucul de varză este un adevărat remediu în cazuri de ulcere, acționează ca un pansament digestiv și vindecă mucoasa digestivă.

Potrivit unui studiu publicat în Western Journal of Medicine, 13 pacienți cu ulcer peptic au fost tratați cu suc de varză proaspăt stors. Studiul indică faptul că acești 13 pacienți au avut un ritm de vindecare net superior în 10 zile, față de bolnavii care au urmat 37 de zile doar tratamentul standard.

Te-ar mai interesa: Analgezice care ar putea crește riscul de cancer a...

Studiul concluzionează că sucul de varză are beneficii dovedite anti-ulcer peptic cum ar fi vitamina U, care previne formarea ulcerelor peptice induse de histamine.

Zeamă de varză pentru prevenirea cancerelor

O dietă bogată în crucifere poate reduce riscul de cancer mamar, iar varza este pe primul loc în topul alimentelor anti-cancerigene.

Un studiu publicat în International Journal of Cancer arată că un exces de legume crucifere a scăzut riscul de apariție a cancerului de sân în grupurile destinate.

Te-ar mai interesa: Alimente care pot ajuta la scăderea riscului de ca...

Studiul indică o puternică reacție inversă a cancerului mamar după consumul frunzelor verzi, al verzei de toate tipurile, plus morcovi, roșii, ciuperci și hribi.

Studiul indică și o descreștere semnificativă a riscurilor de cancer oral, de esofag, colorectal, de rinichi și mamar, dacă se consumă o dată pe săptămână o masă de crucifere.

Un alt studiu arată proprietățile verzei de a scădea colesterolul rău. Pacienții care au băut zeamă de varză proaspătă, amestecată cu broccoli, au avut rezultate spectaculoase, comparativ cu cei care nu au băut.

Te-ar mai interesa: Limbajul picioarelor. Ce spune felul în care stai ...

Studiul concluzionează că sucul de varză cu broccoli face minuni în gestionarea colesterolului.

Varza tocată sau sucul de varză sunt extraordinar de benefice persoanelor care vor o piele frumoasă și mătăsoasă și celor care vor să slăbească.

Orice suc de varză este bun, dar dacă aveți de ales, mergeți pe varianta verzei roșii, care are mai multă vitamina C decât cea albă. Chiar mai multă decât portocalele!

Te-ar mai interesa: Soția unui cunoscut sportiv rupe tăcerea: „Soțul m...

Zeama de varză acră este un probiotic excepțional, care accelerează sistemul imunitar.

Așadar, crudă sau murată, alegeți varza în orice împrejurare, este minunată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private