vineri, august 12, 2022

Zece oraşe au depăşit incidenţa 10 la mie. Cinci dintre acestea sunt din același județ.

Potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică,  s-au raportat 15.037 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.515 sunt în Bucureşti.

Acesta este cel mai mare bilanţ zilnic de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 252 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.480 de pacienţi cu COVID-19. 407 copii cu COVID-19 sunt în spital, 22 dintre ei fiind la ATI. Doar şapte judeţe mai au coeficientul infectărilor cumulate sub 3.

Te-ar mai interesa: BILIC: De ce să alegem chipsuri din cartofi în loc...

Zece oraşe au depăşit incidenţa 10 la mie. Cinci dintre acestea sunt din același județ

Mrți, 5 octombrie, în România, 202 oraşe şi 1052 de comune au incidenţă Covid peste 3 la mia de locuitori şi sunt în scenariul roşu.

Zece oraşe au deja incidenţă pentru 10 la mie. Acestea sunt:

  • Bragadiru
  • Voluntari
  • Popești-Leordeni
  • Videle
  • Măgurele
  • Otopeni
  • Horezu
  • Timișoara
  • Slănic
  • București

După cum se poate observa în tabelul de mai sus, cea mai mare incidenţă Covid este la Bragadiru din judeţul Ilfov (14,6 la mia de locuitori).

De altfel, județul Ilfov are cinci oraşe în top 10 cele mai afectate oraşe de pandemia de coronavirus.

În ceea ce priveşte comunele, cea mai mare incidenţă este în Zâmbreasca, judeţul Teleorman, 20,46 la mia de locuitori.

Alte 71 de comune au incidenţă peste 10.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

Nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii Covid

La nivel naţional există 1453 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 130 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, dintre care 55 sunt în Bucureşti.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, 1.480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

„Atât la nivel national, cât şi în Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2″, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică (GCS).
Conform GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, se mai arată în aceeași sursă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private