Sari la conținut

Zeci de copii dintr-o tabără din Braşov, internaţi la spital cu simptome de intoxicaţie digestivă

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Autorităţile medicale au intervenit marţi după-amiaza într-o tabără de copii organizată la Moeciu, judeţul Braşov. 24 de copii au ajuns deja la spital după ce au acuzat simptome digestive. În total, în tabără se află 200 de copii.

”Au fost evaluaţi medical la faţa locului 63 de copii. Alti 6 copii au fost transportati la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov”, a transmis ISU Braşov.

Sursa citată de News.ro a precizat că, până în acest moment, 24 de copii au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti din judeţ pentru investigatii medicale suplimentare.

”Din informatiile pe care le deţinem, aproximativ 200 de copii se aflau într-o tabără la un complex turistic din comuna Moieciu”, au mai precizat oficialii ISU Braşov.

Copiii, care au vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, au început să aibă simptome digestive încă de marţi dimineaţă, fiind suspectată o toxiinfecţie alimentară. Ei au acuzat dureri abdominale, greţuri şi vărsături.

Ce reprezinta intoxicatiile alimentare?

Intoxicatia alimentara, cunoscuta si sub denumirea de toxiinfectie alimentara reprezinta o problema digestiva ce se manifesta din dureri abdominale, stare generala de rau, greturi, voma, diaree. Poate fi cauzata de bacterii, de virusuri (asa cum este norovirus) si paraziti, dar si de anumite toxine ori substante chimice.

Pe timpul verii, in concedii, toxiinfectiile alimentare sunt frecvente, principala cauza fiind consumul de alimente contaminate fie prin prepararea necorespunzatoare, fie prin pastrarea acestora in conditii improprii.

De la debutul primelor simptome, in cazul unor toxiinfectii alimentare usoare, simptomatologia se amelioreaza prin adoptarea unor masuri simple:

  • repaos alimentar initial,
  • hidratare corespunzatoare,
  • evitarea alimentelor grase, procesate, prajite,
  • consumul de alimente usoare precum orez fiert, paine prajita, introduse treptat in dieta,
  • eliminarea sucurilor acidulate din alimentatie, inclusiv a alcoolului si bauturilor care pot fermenta (de exemplu sucuri de fucte).
Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel