Sari la conținut

Zeci de elevi spitalizați după ce au mâncat chipsuri

chipsuri
Sursa: Unsplash

Zeci de elevi spitalizați după ce au mâncat chipsuri. După ce au consumat o pungă de chipsuri infuzate cu ardei Bhut Jolokia, paisprezece elevi de liceu din Tokyo, Japonia, au fost internați în spital cu stări de greață, dureri de stomac și dureri de gură.

Mai mulți elevi din primul an de la liceul Rokugo Koka din Ota Ward din Tokyo au început să se plângă de greață, precum și de dureri de stomac și de gură. În acel moment a fost efectuat un apel de urgență.

Elevi de liceu, treisprezece fete și un băiat, ar fi împărțit o pungă de chipsuri extrem de ”fierbinți”, infuzate cu „Bhut Jolokia”, care a fost recunoscut drept „cel mai iute ardei din lume” de către Cartea Recordurilor Guinness, lucru care a generat simptome agresive de sănătate.

După ce au primit tratament pentru simptomele lor la camera de urgență și au fost stabilizați, elevii au fost externați în aceiași zi.

Potrivit Jiji Press, mai mulți elevi au leșinat în unitatea medicală a școlii din cauza durerilor atroce. Incidentul este prezentat ca un avertisment pentru tinerii care ar putea fi tentați să încerce acest tip de gustări picante.

Celebrele chipsuri infuzate cu ardei-fantomă sunt fabricate de Isoyama Corp, o companie din prefectura Ibaraki, Japonia, și sunt etichetate pe ambalaj ca „18+ curry chips”.

Zeci de elevi spitalizați după ce au mâncat chipsuri Ghost Pepper Chips

De asemenea, compania precizează pe site-ul său că „consumul unei cantități prea mari poate provoca dureri de stomac, așa că împărțiți-le cu un prieten” și că „persoanele cu tensiune
arterială ridicată sau cu stomacul slăbit nu ar trebui să le mănânce niciodată”.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă dorim însănătoșire grabnică”, a declarat Isoyama Corp într-un comunicat de presă, subliniind în același timp că chipsurile sale de cartofi infuzate cu Bhut Jolokia nu sunt destinate a fi consumate de persoane sub 18 ani, deoarece ardeii fantomă sunt de aproximativ 200 de ori mai iuți decât sosul picant Tabasco. Nu este clar cum au ajuns elevii în posesia chipsurilor.

Se pare ca tinerii au citit doar mesajul de a fi împărțit cu prietenii..

Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel