luni, aprilie 19, 2021

Să recunoaștem, o păstăie sau două de usturoi îmbunătățesc gustul mâncării. Usturoiul deține o poziție fermă în fiecare bucătărie din întreaga lume. Explorați orice bucătărie, veți găsi o utilizare extinsă

a acestui ingredient în aproape fiecare fel de mâncare.

Are o aromă puternică și înțepătoare care îmbunătățește aroma generală a oricărui aliment fără a lupta prea mult. Iar ceea ce adaugă popularității sale este profilul său nutritiv. Usturoiul a făcut parte din practicile medicale tradiționale de veacuri. Puneți-l crud, prăjit, fiert sau sub orice altă formă – usturoiul ne avantajează sănătatea în orice mod posibil.

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului:

Fiecare cățel de usturoi este o centrală cu diferite proprietăți medicinale. Conform USDA, fiecare 100 de grame de usturoi include

150 de calorii, 33g de carbohidrați și 6,36gm de proteine. De asemenea, este îmbogățit cu vitamine, minerale și alți câțiva nutrienți sănătoși. Să aflăm beneficiile pentru sănătate:

  1. Previne răceala și gripa:

Usturoiul este un depozit de antioxidanți care elimină toxinele și ne hrănește din interior. Acest lucru ne protejează în continuare de răceală, gripă și diverse boli sezoniere.

  1. Promovează sănătatea inimii:

Usturoiul conține alicină care poate ajuta la scăderea colesterolului și la reglarea tensiunii arteriale, prevenind în continuare diferite riscuri cardiace.

  1. Sporește sănătatea pielii:

Usturoiul ajută la purificarea sângelui, care este cunoscut pentru a promova sănătatea pielii prin prevenirea acneei și a altor boli ale pielii. De asemenea, ne ajută pielea să strălucească din interior.

Deși, usturoiul poate fi inclus în dieta noastră în mai multe moduri, dar conform nutriționistului din Delhi, Dr. Simran Saini, „beneficiile medicinale ale usturoiului pot fi cel mai bine savurate atunci când sunt consumate crude”.

Cu toate acestea, datorită gustului său puternic înțepător, mai multe persoane evită să mănânce usturoi crud. Ținând

cont de acest lucru, vă aducem o rețetă delicioasă de chipsuri de usturoi care vă poate ajuta să vă bucurați la maximum de beneficiile usturoiului crud.

Cum se fac chipsuri de usturoi | Rețetă de chipsuri cu usturoi:

În mod tradițional, chips-urile cu usturoi sunt preparate folosind procesul de uscare la soare. Trebuie să curățați și să uscați cățeii de usturoi și să îi tăiați în felii subțiri. Apoi, întindeți-ii pe o farfurie și păstrații sub lumina directă a soarelui pentru uscare timp de cel puțin 5 zile. Acest proces este lung și durează.

Prin urmare, am găsit un proces simplu și

rapid care vă poate ajuta să pregătiți chipsuri cu usturoi în doar 5 minute. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați cății de usturoi, să îi așezați în  tigaie, să presărați puțină sare și să îi prăjiți într-un cuptor sau la cuptor cu microunde. Iată rețeta pas cu pas:

Ingrediente:

  • 2 căni de păstăi de usturoi
  • Sare
  • 1 linguriță de ulei de măsline

Metodă:

Tăiați păstăile de usturoi felii subțiri. Îndepărtați-le și păstrați deoparte.

Ungeți tigaia cu puțin ulei și puneți usturoiul feliat pe ea și presărați puțin ulei deasupra

Preîncălziți cuptorul cu microunde și prăjiți-le timp de 5-6 minute.

Păstrați aceste chipsuri de usturoi într-un borcan etanș și mâncați în orice moment al zilei. Încercați-l astăzi și spuneți-ne cum v-a plăcut.

Ultimele stiri

Parteneri