joi, iunie 30, 2022

Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă intimă pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască

Ziua de 28 mai este marcată ca Ziua Igienei Menstruale și această zi are ca scop răspândirea conștientizării despre sănătatea menstruală și practicile de igienă. Pentru a asigura o sănătate holistică, menținerea unei igiene personale impecabile este nenegociabilă.

Cu toate acestea, stigmatizarea asociată cu menstruația face dificilă abordarea și combaterea complicațiilor de sănătate legate de menstruație.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu cancer terminal, diagnosticată după 13...

Este timpul să facem pași siguri pentru a scăpa de stigmatizarea și această zi își propune să obțină același lucru.

Tema pentru Ziua Mondială a Igienei Menstruale 2022 este „Să facem ca menstruația să fie un fapt normal al vieții până în 2030”.

Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă intimă pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască

Iată câteva sfaturi eficiente de igienă menstruală pentru femei:

1. Atenție la erupțiile cutanate menstruale: erupțiile cutanate menstruale sunt o problemă comună în rândul femeilor. Este important să tratați erupțiile cutanate pentru a reduce riscul de infecție.

2. Atenție la eliminarea produselor de igienă intimă: fie că este vorba de tampoane sau șervețele sanitare, asigurați-vă că aruncați produsele dumneavoastră sanitare în siguranță. Este mai bine pentru tine și mediu.

Te-ar mai interesa: Atenție la acest medicament! Medicul Mihai Craiu t...

3. Igiena simplă: Vaginul se autocurăță și nu ai nevoie de săpunuri sau produse specializate pentru a-l curăța. Apa este suficientă și menstruație sau nu, asigurați-vă că curățați temeinic și regulat.

4. Fii mereu pregătită: pentru a evita să te trezești într-o situație inconfortabilă, poartă întotdeauna cu tine produse sanitare de rezervă. Nu știi niciodată când s-ar putea să ai nevoie de unul.

Te-ar mai interesa: Nu scoate aceste alimente din dietă! Avertisment d...

5. Atenție la produsele de igienă vaginală: O varietate de produse de igienă vaginală sunt vândute sub pretenția de a vă face să mirosiți și să vă simțiți „proaspăt”. Dar nu cădea în această capcană și evită să folosești săpunuri parfumate și produse de curățare vaginală, deoarece acestea pot dăuna echilibrului pH-ului și te pot expune riscului de infecție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private