Sari la conținut

Ziua Naţională a Transplantului în România: număr record de intervenţii înregistrate de la începutul anului

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Naţională a Transplantului, prilej de conştientizarea faptului că această intervenţie salvează vieţile unor oameni care altfel nu ar avea vreo şansă. Romania a inregistrat de la inceputul anului 2013 cea mai mare crestere a numarului de transplanturi dintre toate tarile europene, aproape 60 de transplanturi.

Cele mai multe transplanturi s-au realizat la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj şi la Institutul Clinic Fundeni. Pe listele de aşteptare sunt în continuare mii de români care speră să primească dreptul la o nouă viaţă.

Peste 3.000 de persoane au nevoie în acest moment de transplant renal, 400, de transplant hepatic, iar 60, de o nouă inimă.

Cu toate astea, potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant, Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a alocat anul acesta mai puţini bani decât anul trecut pentru realizarea transplanturilor. Nicolăescu spune, însă, că dacă va fi nevoie va suplimenta fondurile.

Citeste si:

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.