Sari la conținut

Zona zoster: cele mai bune și cele mai nocive alimente pentru sistemul imunitar

infecție virală
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Stresul, cauza principală care declanșează o infecție virală

Simptomele zosterului pot varia de la senzații de furnicături, dureri de cap sau o erupție cutanată completă. Când afecțiunea lovește, sistemul imunitar al unei persoane este extrem de sensibil. Acesta este momentul în care intră în joc tipurile potrivite de alimente.

Zona zoster provoacă de obicei o erupție dureroasă pe o parte a corpului sau a feței. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) susțin că erupția cutanată conține vezicule care încep să  scadădi intensitate după șapte până la zece zile. Consumul anumitor alimente sau evitarea altora poate afecta sau întări sistemul imunitar al organismului și ar putea afecta durata focarului de zona zoster.

Când o persoană suferă de zona zoster, sistemul său imunitar devine compromis.

Studiile au arătat că anumite modificări ale dietei  pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel răspândirea zosterului în alte părți ale corpului.

Acesta este motivul pentru care profesioniștii medicali recomandă insistent să se mănânce și să se evite anumite alimente pentru a crește puterea imunității.

Acestea pot include alimente care sunt bogate în vitaminele A, B12, C și E.

Alimentele despre care se spune că ajută la promovarea vindecării de zona zoster includ:

  • Fructe portocalii și galbene
  • Legume cu frunze verzi
  • carne rosie
  • ouă
  • Pui
  • Pește prins sălbatic
  • Lactate
  • Cereale integrale.

Când vine vorba de tipul de alimente de evitat atunci când încercați să vă recuperați de zona zoster, acestea includ:

  • Carbohidrați cu indice glicemic ridicat
  • Alimente puternic procesate
  • Alcool.

Deoarece zahărul slăbește răspunsul imunitar, cel mai bine este să evitați alimentele și băuturile îndulcite, a explicat dr. Ronald Hoffman.

„Acestea includ, de asemenea, carbohidrați rafinați, cum ar fi pâinea albă, pastele, cartofii și orezul alb, care se transformă rapid în zahăr.

O dietă curată, un somn odihnitor, exercițiile fizice și reducerea stresului sunt esențiale pentru a evita această afecțiune sau pentru a grăbi recuperarea acesteia.”

Zona zoster este o reactivare a virusului care provoacă varicela. Provoacă o erupție cutanată cu mâncărime care se află de obicei pe o parte a corpului sau a feței.

O dietă echilibrată, cu conținut scăzut de carbohidrați cu glicemie ridicată și alimente procesate, vă poate ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva virusului.

Există unele cercetări care susțin că scăderea aportului de arginină și creșterea aportului de lizină pot ajuta la inhibarea creșterii virusului, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel